בכתב התביעה אתה אמור לפרט כל נזק מכל סוג אפשרי

  • נזק ראייתי
    רמי | 19/01/2018 08:40

    שלום, האם ניתן להוסיף ראשי נזק בתביעה אזרחית נגד אדם כלשהו וזאת לאחר שאני מגלה שהנתבע שיבש חלק ניכר מהראיות והעלים לי ראיות משמעותיות בגילוי מסמכים?
    אציין כי כמובן ישנה עילה נוספת שנוספה בגין נזק ראייתי אשר מקשה עליי לחלוטין להוכיח גובה הנזק הריאלי אשר נגרם לי. אודה להבהרה בעניין. תודה

    • בכתב התביעה אתה אמור לפרט כל נזק מכל סוג אפשרי
      א-ה | 19/01/2018 09:08

      ובאשר לנזקים הנטענים על ידך שנובעים מאופן ניהול המשפט של הצד שכנגד, הרי שבשלב הסיכומים שלך אתה רשאי להתייחס גם להתנהלות של הצד השני במהלך המשפט ולחוסר תום הלב וניקיון הכפיים שלו.
      דבר שגרם להתארכות ההליך המשפטי שלא לצורך.

      • תודה. ומה במידה ואני מעוניין לתקן
        רמי | 19/01/2018 09:38

        את כתב התביעה ולהוסיף עילות נוספות בעקבות השמדת ראיות ונזקים אחרים שנוצרו עקב השמדת ראיות על ידי הנתבע. יצוין, הנתבע מודה :"אין לי ראיות כלל וכלל". האם במידה ואני מעוניין לא להמתין לשלב הסיכומים אלא פועל כבר בקדם המשפט לתקן את כתב התביעה, האם יוטלו עליי הוצאות בגלל הוספות עילות נוספות (ולא תיקון כתב התביעה כולו ועובדות) עקב השמדת ראיות? שוב תודה על המידע המדויק.

        • פיצוי על התנהלות פסולה
          א-ה | 19/01/2018 13:57

          בדרך כלל, לגבי הנהלות פסולה של הצד שכנגד במהלך המשפט מקובל לבקש פסיקת הוצאות לרבות הוצאות לדוגמא
          צריך לזכור שהטענות שלך לגבי טיב התנהלותו והתנהגותו של הצד שכנגד טרם התקבלו על ידי בית המשפט
          וגם - בדרך כלל אין זה מתפקידו של הנתבע לספק לתובע ראיות במיוחד אם טענת הנתבע היא שאין בידו עכשיו שום ראיות ולך אין הוכחה שיש לו, גם אם בעבר היו לו.
          אבל אם יש בידך להוכיח חד משמעית שהנתבע השמיד ראיות רק כדי שלא להציגן במשפט יתכן שבית המשפט יאפשר לך לתקן את כתב התביעה לגבי נושא השמדת הראיות.
          בדרך כלל טענות כאלה מעלה בעל דירה שתובע את ועד הבית שלו - אבל גם במקרה של ועד בית נקבע בבתי משפט שאין חובה לועד בית לשמור על המסמכים מהעבר.
          אם בית המשפט יקבע שהנתבע אכן השמיד ראיות יתכן שיש לך גם עילה פלילית נגדו (שיבוש מהלכי משפט) ותוכל להגיש נגדו תלונה במשטרה..