אם מדובר בבית משפט לענייני משפחה

  • התנהלות בקדם
    חגית | 18/01/2018 19:56

    לא ידוע לי עם כל המשיבים/יורשים יגיעו לקדם משפט חלקם לא קיבלו ו/או אישרו את הזימון ונכון לרגע זה נראה כי אינם מיוצגים. מה עלי לעשות במקרה כזה בקדם משפט? האם עלי לזמן את העדים לקדם משפט? כרגע מייצגת את עצמי.

    • אם מדובר בבית משפט לענייני משפחה
      א-ה | 18/01/2018 21:12

      יש לפעול על פי התקנה הזו שמיועדת לבית משפט לענייני משפחה

      "258יא. בתובענה יתייצבו בעלי הדין בקדם-המשפט, למעט בעל דין שהוא פסול דין זולת אם בית המשפט קבע אחרת; דין אי-התייצבות של בעל דין כדין אי-התייצבות על פי תקנה 157."

      משמעות הדברים, שבעל הדין בעצמו חייב להתייצב לקדם משפט, ולא ניתן להסתפק בייצוג רק על ידי עורך דין.

      כמו כן, אין לדעת מה יחליט השופט, כי סדרי הדין בבית המשפט לענייני משפחה "גמישים".
      לכן, מומלץ גם לשאול בפורום דיני משפחה ליתר ביטחון.

      הערת מערכת: ראה פורום משפטי

      • האם זו תקנה רק במשפחה?
        אסנת | 19/01/2018 06:42

        האם חובת ההתיצבות של בעלי הדין בדיון - קדם משפט, הינה רק בבית דין משפחה? האם בבית משפט השלום ניתן להיות מיוצג על ידי עורך דין בלבד, בלי נוכחות בעלי הדין? זה נחשב כיתרון?

        • השאלה באיזה בית משפט, וסדר דין, מתנהל הדיון שלך ?
          א-ה | 19/01/2018 08:35

          אני התייחסתי לבית משפט לענייני משפחה - כי את כתבת בשאלתך שמדובר ביורשים
          כל בית משפט פועל על פי הכללים המיוחדים שלו
          לכן, כששואלים שאלה משפטית - חייבים לציין באיזה בית משפט מדובר ובאיזה סדר דין.

          • התנהלות בקדם
            חגית | 19/01/2018 10:52

            א-ה ברור שזה בבית משפט למשפחה  כי כתבתי שמדובר ביורשים! תודה לך א-ה כרגיל מבין ומדוייק להפליא.
            אסנת לא התבקשת וברור שלא קראת.

          • כלומר הכלל הוא לפי העניין ולא בית המשפט?
            אסנת | 19/01/2018 11:43

            הכלל הוא לפי העניין המשפטי ולא בית המשפט?
            כלומר ככל שמדובר ביורשים כולם חייבים להגיע לדיון גם אם יש ייצוג של עורך דין גם בקדם משפט? אם בית המדפט משפחה ואם בית משפט השלום? או שבשלום עקרונית ניתן לשלוח את עורך הדין עצמו? אם יש יורש בחוץ לארץ או יורש שחולה במחלה קשה למשל, איך מבקשים  אישור לאי הגעה מראש?