כפל ביטוחי לקראת שיפוץ דירה

  • כפל ביטוחי?
    ענבל | 18/01/2018 10:22

    שלום!
    אני מתחילה תהליך של שיפוץ והרחבת בית מגוריי.
    תוספת של 130 מ"ר לבית בנחלה (שמשועבד לבנק).
    סוכנת הביטוח שלי אמרה לי שאני חייבת לעשות ביטוח מקיף ונרחב (בעלות של 6000 ש"ח) שמכסה תביעות צד ג' גוף ורכוש, נזק למבנה הקיים וכו'.
     בנוסף(!) לפוליסה כזו שהקבלן המבצע עושה לעצמו (וגם בה היא ביקשה שלא יהיה שיבוב אליי). יש לי ויכוח גדול מאוד עם בעלי בעניין שאומר שאני זורקת כסף ושזה סתם כפל ביטוחי ובאמת אנו לא מכירים מישהו שעשה ביטוח בנוסף לקבלן.
    אודה מאוד לתשובה בעניין.

    • כפל ביטוחי לקראת שיפוץ דירה
      עו"ד גיל קראוס | 18/01/2018 18:20

      ערב טוב,

      יש מקרים שבהם הנזק נגרם לא רק בשל אשמו של הקבלן אלא גם בשל אשמו של בעל המבנה. בנוסף, במקרים מסוימים של נזק, יכול הניזוק לתבוע אתכם ואז בהעדר ביטוח תאלצו אתם לתבוע את הקבלן על כל ההוצאות המשפטיות הכרוכות בכך.

      לכן, יש משמעויות מסוימות לביטוח של בעל המבנה.

      מצד שני, במרבית המקרים שייגרם נזק בעקבות עבודות שיפוץ, הוא יוטל על הקבלן, בהנחה שהתרשל ולכן הסיכוי להטלת אחריות הוא בדרך כלל פחות נמוך.

      בקיצור יש צדדים לפה ולפה והכל שאלה של עלות, סיכון ורצון להיות מוגן בצורה מושלמת.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה על תשובתך  לת
        ענבל | 21/01/2018 14:53