יש קושי לערער מצד מי שזכה

  • שאלה
    אני | 17/01/2018 14:04

    שלום,
    בצו שר המשפטים לגבי סוגי החלטות שלא תינתן בהן רשות ערעור, נקבע שניתן יהיה לערער עליהן במסגרת ערעור על פסק הדין.

    שאלתי היא: מה אמור לעשות מי שתביעתו התקבלה ולמעשה אין לו זכות ערעור?

    כיצד הוא יכול לערער על החלטות ביניים שהתקבלו נגדו?

    • יש קושי לערער מצד מי שזכה
      א-ה | 17/01/2018 22:04

      על פי פסיקת בית המשפט העליון, גם כאשר פסק הדין קובע אחריות או רשלנות אבל לא קובע שנגרם נזק, אין זכות ערעור למי שנטען כלפיו שהתרשל, כי בשורה התחתונה הוא זכה כשלא חויב לפצות [רע"א (עליון) 1560/06].
      לא הצלחתי למצוא פסק דין שעוסק ספציפית בנושא זכות ערער על החלטות ביניים במסגרת פסק הדין - שהרי זכות זו נקבעה במפורש גם בחוק בתי המשפט, ולא רק בצו עצמו.

      • תודה, אבל השאלה היא אחרת לחלוטין
        אני | 17/01/2018 22:34

        לא מדובר רק ברשלנות ולא רק בתביעת נזיקין. מדובר בכל הליך משפטי, כולל בתיקי עבודה וכיו"ב.

        אם לא ניתן לערער על החלטת ביניים בנוגע לפסיקת הוצאות. ומנגד מי שזה בדין וקיבל את מה שביקש, מנוע מלערער, כיצד יתאפשר לו לערער על החלטות הביניים, כפי שקבוע בסעיף 2 לצו?

        זו שאלה מעניינת שדומה שהיא מציבה לקונה בצו לגבי סוגי החלטות שלא תינתן בהן רשות ערעור, תשס"ט-2009.

        • אתה יכול להגיש ערעור אבל יתכן שהוא יסולק על הסף
          א-ה | 17/01/2018 22:38

          ולגבי ערעור על פסיקת הוצאות
          בית המשפט העליון קבע בפסקי דין רבים שערכאת הערעור אינה נוהגת להתערב בפסיקת הוצאות בערכאה הדיונית.