קבלת הטבת מס בגין תשלום א.כ.ע. על ידי מובטל

  • סעיף להחזר מס בגין תשלום עצמאי של א.כ.ע
    שגית | 17/01/2018 10:39

    אדם שהיה מובטל בשנת 2016. , שילם באופן עצמאי ריסק לאבדן כושר עבודה בסך 5000 שקלים סך הכל.בהמשך השנה התחיל לעבודה כשכיר.הוא מגיש דוח שנתי כדי לקבל החזר על הפרמיה ששילםאיזה סעיף בטופס 135 יש לכתוב את התשלום לא.כ.עהאם סעיף 112, או 206?

    • קבלת הטבת מס בגין תשלום א.כ.ע. על ידי מובטל
      עו"ד משה (מוש) גבע | 22/01/2018 13:27

      תלוי אם מדובר באדם עצמאי (שדה 112) או שכיר (שדה 206). אם אין הכנסה כעצמאי במהלך השנה הרלוונטית, לדעתי לא תחושב הטבה לגבי סכום שיירשם בשדה 112. כדאי לבחון את העניין על ידי סימולטור או בעזרת איש מקצוע.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      מנכ"ל חברת יעוץ מיסים TAXPERTS בע"מ

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@taxperts.co.il

      • מדובר בשכיר שהיה מובטל חצי שנה
        שגית | 23/01/2018 14:51

        מדובר בשכיר שהיה מובטל חצי שנה, ולאחר מכן מצא עבודה ועבד חצי שנה כשכיר.באיזה שדה עליו לרשום את התשלום לא.כ.ע ששילם בהיותו מובטל?