התקנה הרלוונטית בסדר דין רגיל היא 241

  • האם שופט יכול להחליט בניגוד לתקנות סד"א?
    רותי | 17/01/2018 10:25

    הגשתי בקשה והשופט הורה לצדדים להגיב.
    כשהצדדים הגיבו השופט נתן לי להגיב והורה לצדדים להגיב על התגובה שלי. האם זה תקין לפעול כשההוראות מנחות
    בקשה
    תגובה
    תשובה
    מה הסעיף בתקנות סד"א שדן בכך?

    • התקנה הרלוונטית בסדר דין רגיל היא 241
      א-ה | 17/01/2018 16:57

      ציטוט :

      "הגשת בקשה בכתב והדיון בה
      241 (א) בבקשה בכתב יפרט בעל הדין את טיעוניו כולל אסמכתאות, ויצרף לה תצהיר לשם אימות העובדות המשמשות יסוד לבקשה; תצהיר שלא צורף לבקשה בעת הגשתה, לא יצורף לה אלא ברשות בית המשפט.
      (ב) הוגשה בקשה בכתב, יומצא עותק מהבקשה לבעלי הדין הנוגעים בדבר, יחד עם הודעה ערוכה לפי טופס
       25.
      (ג) המשיב רשאי להשיב לבקשה תוך עשרים ימים מיום שהומצאה לו או בתוך מועד אחר שקבע בית המשפט או הרשם (להלן – התשובה); בתשובתו יפרט את טיעוניו כולל אסמכתאות, ויצרף לה תצהיר לשם אימות העובדות המשמשות יסוד לתשובה; תצהיר שלא צורף לתשובה בעת הגשתה, לא יצורף לה אלא ברשות בית המשפט.
      (ג1) המבקש רשאי להגיב על תשובת המשיב בתוך עשרה ימים או בתוך מועד אחר שעליו הורה בית המשפט או הרשם (להלן – התגובה לתשובה) ויחולו על התגובה לתשובה, בשינויים המחויבים, הוראות תקנת משנה (ג).
      (ד) בית המשפט או הרשם רשאי להחליט על יסוד הבקשה, התשובה והתגובה לתשובה לפי תקנות משנה (ג) ו-(ג1) בלבד או, אם ראה צורך בכך, לאחר חקירת המצהירים על תצהיריהם.
      (ה) נדחתה או נמחקה בקשה בכתב ובעל דין הגיש מחדש אותה בקשה או בקשה דומה, יציין בבקשה את פרטי הבקשה הקודמת."

    • אין הליך של תגובה לתשובה בתקנות סדר הדין האזרחי
      שאול | 17/01/2018 22:36

      ואם השופט אפשר תגובה לתגובה, אז אחת מן השתיים: הוא שהוא טעה או שהוא הפר את התקנות ביודעין.

      אבל, מבחינה מעשית עולה השאלה, מה ניתן לעשות. והתשובה היא: כלום.