יש אפשרויות שונות

  • סמכות בית משפט עד מתי
    אסנת | 16/01/2018 19:08

    במידה והוגשה תביעה לבית משפט אזרחי ולא לבית משפט למדפחה. כאשר הסמכות היא של משפחה. והוגש כתב הגנה, אך לא מעבר לעך. בכתב ההגנה לא נתבקש פסילה על הסף מחוסר סמכות ענינית. האם בשלב כזה ניתן להגיש בכל זאת בקשה זו? או שיש סיכוי שהשופט יעביר את התיק בעצמו לבית משפט למשפחה? מה נהוג שאם לא מבקשים זאת אז השופט דן התיק?

    • יש אפשרויות שונות
      א-ה | 16/01/2018 19:42

      בית המשפט עצמו צריך לבדוק אם הוא אכן בעל הסמכות לדון בתביעה
      אם בית המשפט לא עשה כן, יכול כל בעל דין להעלות זאת בין במסגרת בקשה לסילוק התביעה על הסף בהיעדר סמכות עניינית - ובין במסגרת קדם המשפט, שבו ניתן לטעון לחוסר סמכות עניינית.
      הכלל הוא - שהיעדר סמכות עניינית יש להעלות מוקדם ככל האפשר.

      • אז מה ניתן להבין בעניני?
        אסנת | 16/01/2018 20:14

        מה ניתן להבין מהכלל במועד המוקדם ביותר,  בנסיבות שלי? כאשר כבר הוגש כתב הגנה ועדין לא נקבע מועד לדיון. האם זה הזמן לבקש זאת בנוסף לכתב ההגנה? או שלהמתין לדיון? והאם השופט עצמו שקורא את כתב התביע יצמו לא אמור להחליט בעצמו להעביר זאת לבית המשפט למשפחה? זה יכולה להיות החלטה שלו לתיק עוד לפני הדיון? תודה

        • יכול בהחלט להיות שהשופט יחליט להעביר את התיק
          א-ה | 16/01/2018 20:27

          לא בטוח ששופט אכן קרא את כתב התביעה
          בדרך כלל מחכים שיוגש כתב הגנה לפני שמישהו מעיין בתוכן התביעה.
          תלוי גם באיזה בית משפט מדובר ובאיזה סדר דין.
          והכי חשוב, מה חשוב לך ?
          והאם את רוצה שהתיק יעבור לבית משפט לענייני משפחה בהקדם ?
          אם זה לא ממש דחוף לך, את יכולה לחכות לקדם המשפט, ולהעלות את זה בדיון.
          קדם משפט לא נחשב שלב מאוחר.
          ואם זה כן דחוף, את יכולה להגיש בקשה.

          • ממש תודה על ההתייחסות הממצה. התיק הוא
            אסנת | 17/01/2018 09:37

            תיק בסדר דין רגיל.
            בית משפט שלום.
            למעשה על פי כל הקריטריונים הוא שייך למשפחה.
            יש יתרונות לבית דין למשפחה?
            איפה ממתינים יותר לדיון? בשלום או במשפחה?
            מבחינת המתדיינים? הבנתי גם שיש חיסיון על הפרסום בגוגל לא? זה יתרון בימינו לא? תודה

            • אכן יש חיסיון
              משה | 17/01/2018 10:20

              אציע לך לבדוק את החומר הראיות של שני הצדדיים, ואם נראה לך שהראיות לא בהחלט קבילות, או שאת רוצה גמישות בסדרי דין.
              אש תבקשי להעביר למשפחה כי שם יש לבית המשפט יותר אפשרות לחרוג מסדרי הדין ודיני הראיות. וכן ההיפך באם נראה לך שהצד השני יש לו ראיות לו קבילות אז מסתבר העדיפות שלו שידון במשפחה ולכן על תעשי זאת.  כמובן שיש עוד הבדלים אבל אני לא בקי בהם