תוכל לתבוע הוצאות באם תזוכה אבל בתביעה קטנה

  • עצרתי להוריד נוסע באדום לבן (נהג מונית)
    נדב | 16/01/2018 20:44

    הורדתי נוסע באדום לבן, עבר פקח צילם והמשיך לנסוע. קיבלתי דוח הביתה. בקשתי להישפט, אמרתי לשופט שלמוניות מותר להוריד או להעלות נוסעים באדום לבן, השופט הסכים איתי ושאל את התובעת  מה יש לה להגיד, היא טענה שלא היה נוסע במונית ואני טענתי שכן, השופט רצה לזכות, התובעת ביקשה להציג את הסרטון המלא, לאחר ההפסקה צפינו בסרטון  ולא ניתן היה לראות אם יש נוסע או לא. השופט ביקש שאני יציג חשבונית/קבלה של אותה נסיעה ובקש שאשלח לתובעת בפקס וציין שאם התביעה תחליט לחזור בה מן התביעה ואם לא אז הוא קבע מועד חדש. אני יוציא את הסיכום יומי של המונה של אותו היום מההנהלת חשבונות. במידה שהתביעה תחליט לחזור בה או שאצא זכאי, האם אוכל לתבוע הוצאות משפט כגון יום עבודה, חניה ששילמתי, כביש 6 שנסעתי למשפט וכו? שאמרתי את זה לשופט הוא החמיץ פנים ואמר שלא נראה לא שאקבל דבר שכזה. בתודה נדב

    • תוכל לתבוע הוצאות באם תזוכה אבל בתביעה קטנה
      חיים | 16/01/2018 23:47

      מול העירייה
      השופט הנוכחי לא יפצה אותך בהוצאות

    • יש דין ויש צדק, לא תמיד הם חופפים.
      יעקבי | 17/01/2018 08:24

      שלום נדב,
      האם שווה כל הטירחה בשל קנס של 250 ש"ח?
      היית צריך מלכתחילה להציג ראיה (חשבונית/קבלה/עדות הנוסע) לתביעה, ואז לא היית נזקק לפנות לבית המשפט.
      גם אם תזוכה לא תקבל פיצוי כיון שאינך עומד בשני קריטריונים לקבלת פיצוי.

      • האמת שרציתי ללכת בכוון של הצדק
        נדב | 17/01/2018 16:53

        אבל זה לא כל כך הלך חחח. מה הם 2 הקריטריונים?

        • סעיף 80 חוק העונשין
          יעקבי | 19/01/2018 15:24

          שוב שלום נדב,
          ס' 80(א) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 קובע:   "משפט שנפתח שלא דרך קובלנה וראה בית המשפט שלא היה יסוד להאשמה, או שראה נסיבות אחרות המצדיקות זאת, רשאי הוא לצוות כי אוצר המדינה ישלם לנאשם הוצאות הגנתו ופיצוי על מעצרו או מאסרו בשל האשמה שממנה זוכה או בשל אישום שבוטל...".