תביעה שכנגד בסדר דין מהיר

  • כתב הגנה בסדר דין מהיר
    משה | 15/01/2018 22:58

    אני נתבע בסדר דין מהיר ומכין כתב הגנה אני טוען שאני לא אשם ולי נגרם הנזק ( תאונה) האם את הנזק שלי ברכב אני תובע בכתב ההגנה עצמו או בתביעה שכנגד?

    • תביעה שכנגד בסדר דין מהיר
      א-ה | 15/01/2018 23:25

      בעניין זה קובעת תקנה 214ה לתקנות סדר הדין האזרחי -

      "214ה. (א) נתבע בתובענה בסדר דין מהיר רשאי, עם הגשת כתב ההגנה, להגיש תביעה-שכנגד, שאינה כוללת בעלי דין שאינם עדיין בעלי דין בתובענה המקורית, ואשר נתקיים בה אחד מאלה:
      (1) היא מהווה תובענה בסדר דין מהיר;
      (2) נושאה ונושא התובענה המקורית הוא אחד או שהן נובעות מאותן הנסיבות, יהיה סכום התביעה-שכנגד או שווי נושאה, אשר יהיה.
      (ב) על תביעה שכנגד המוגשת לפי תקנה זו יחולו הוראות פרק זה, ותקנות 54 עד 56 ו-59 לא יחולו עליה.
      (ג) לא יהיה בהגשת תביעה שכנגד כדי לשנות את מועד הדיון בתובענה או מועדים אחרים הקבועים בפרק זה, אלא אם כן הדבר הכרחי בנסיבות הענין."

    • את הנזק שלך אתה תובע בתביעה שכנגד
      א-ה | 15/01/2018 23:27

      • עם תצהיר ?
        משה | 18/01/2018 16:48

        כי מדובר בתביעת פח בת"ד

        • תביעה שכנגד בסדר דין מהיר היא תביעה בסדר דין מהיר
          א-ה | 20/01/2018 22:24

          ולכן, יש לתמוך את כתב התביעה-שכנגד בתצהיר
          ולאחר מכן, להגיש תצהיר עדות ראשית בו תפרט את הנזק ואם יש לך הערכת נזק של שמאי רכב אתה יכול לצרף אותה לתצהיר העדות שלך.