מי משיב לעתירה

  • מי מוגדר משיב בעתירה מינהלית?
    דן | 14/01/2018 05:39

    בהגשת עתירה מינהלית נגד החלטת הוועדה המחוזית לתכנון ובניה אשר אישרה תוכנית, צריך לרשום את המשיבים לעתירה. את מי רושמים כמשיבים? כל מי שההתנגד לתוכנית ויש רבים כאלה ? כל היזמים בתוכנית שהיא התחדשות עירונית? רושמים רק הוועדה המחוזית? הדבר חשוב ביותר לעותר להמנע מחיוב בהוצאות משפט מיותרות במקרה של דחיית העתירה.

    • מי משיב לעתירה קישור
      א-ה | 14/01/2018 09:45

      על פי תקנה 6 לתקנות בתי משפט לעניינים מינהליים (סדרי דין), התש"ס-2001 -

      "משיבים בעתירה
      6. (א) המשיבים בעתירה יהיו הרשות שנגד החלטתה מכוונת העתירה, כל רשות אחרת הנוגעת בדבר, וכן כל מי שעלול להיפגע מקבלת העתירה.
      (א1) המשיבים בעתירה נגד החלטת ועדת ההשגות, נוסף על האמור בתקנת משנה (א), יהיו כל מי שהיה בעל דין להליך לפני הוועדה, למעט העותר.
      (ב) בית המשפט רשאי, בכל שלב משלבי הדיון, להורות על מחיקת עתירה אם לא צורף משיב ראוי, או להורות על צירופו של עותר או משיב, וכן על מחיקת משיב או עותר שצורף לעתירה."

      כדי לקבל מענה מדויק יותר לשאלתך, ראה סעיף 5 בפסק הדין שבקישור [בר"ם (עליון) 1469/12]

      פסק דין