הגשת דו"ח שנתי מומלץ בעיקר כשעוברים לחו"ל

  • דו"ח מס הכנסה 2017
    ירון | 13/01/2018 12:30

    בשנת 2017 הייתי שכיר בחודשים 1-11 בארץ מחודש 12/2017 אני שכיר אצל מעסיק מקומי באירופה (בין המדינות יש הסכם מס והסכם סוציאלי) . האם אני צריך להגיש דו"ח למס הכנסה בגין 2017 ? עד מתי אני צריך להגיש את הדו"ח - האם אני זקוק לטופס 106 מהמעסיק בארץ וטופס מקביל מהמעסיק בחו"ל? איך נקרא הדו"ח ומה הכתובת שלו באינטרנט ? האם ניתן להגיש אותו דרך האינטרנט (אני לא נמצא בארץ) ?

    • הגשת דו"ח שנתי מומלץ בעיקר כשעוברים לחו"ל
      עו"ד משה (מוש) גבע | 22/01/2018 13:15

      כיוון שעקב שינויים בחוק, אתה צריך דרך הדו"ח להודיע אם אתה רואה את עצמך כתושב ישראל או לא. אי הודעה בזמן אמת יכולה ליצור קשיים רבים בהמשך, וחבל. לשאלותייך:
      1. מומלץ להגיש דו"ח 2017. מכיוון שאתה תגיש את הדו"ח מיוזמתך, אתה יכול להגיש אותו בכל מועד (עד 6 שנים). יחד עם זאת מומלץ להגיש את הדו"ח בהקדם (ברגע שיהיו לך את כל המסמכים שצריך).
      2. אתה תצטרך טופס 106 מהמעסיק הישראלי, וכן אישור על המשכורת וניכויי המס בחו"ל.
      3. בכל מקרה צריך להגיש גם הארד-קופי עם המסמכים.
      4. מדובר בטופס 0135 (אם אין לך תיק) או טופס 1301 (אם יש לך תיק).

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      מנכ"ל חברת יעוץ מיסים TAXPERTS בע"מ

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@taxperts.co.il