תביעה אזרחית מול הגשת תלונה במשטרה

  • מרמה/הונאה
    קרן | 10/01/2018 16:11

    נרשמתי לפני חודשיים לתהליך הכנה לקראת טיול .
    בהרשמה (ובכל מקום אחר) כתוב שהתשלום (380) כולל שלושה סמינרים ויום קבוצתי והתהליך נמשך קצת יותר מארבעה חודשים.
    אתמול דיבר איתי חבר בארגון ואמר לי שאני לא יכולה להמשיך את תהליך ההכנה מכוון ולא נרשמתי לטיול עצמו. לא יידעו אותי מראש שזהו המצב (הייתי מתנהלת בהתאם, וכנראה לא נרשמת לתהליך ההכנה) .
    עברתי רק חודשיים מתוך הארבעה, וסמינר אחד מתוך שלושה - ולכן דרשתי את כספי בחזרה (לפחות באופן יחסי את החלק שלא מאפשרים לי להשתתף בו).
    הם סירבו בכל תוקף.
    החבר בארגון ידע מההתחלה שאין בכוונתי לצאת לטיול אלא רק להכנה, לא יידע אותי בדבר(שלא יאפשרו לי להמשיך את שאר תהליך ההכנה בלי להרשם לטיול), ובנוסף לכך גם הפעיל לחץ נפשי עלי על מנת שארשם.
    רציתי לדעת האם אני יכולה (בעזרת סיוע של עורכי דין) להגיש תביעה על הונאה/מרמה ולדרוש פיצוי (כספי או מתן אפשרות להמשך השתתפותי בתהליך ההכנה אליו נרשמתי)

    • תביעה אזרחית מול הגשת תלונה במשטרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 18/01/2018 15:57

      קרן יקרה, ישנה אבחנה ברורה בין תביעה אזרחית שאת יכולה להגיש באמצעות עורך דין לבין תלונה במשטרה.
      במקרה שאת מתארת נראה שהדרך הנכונה לדרוש את הפיצוי המגיע לך היא באמצעות הגשת תביעה לבית המשפט ועצתי לך להיוועץ בנושא זה בפורום צרכנות ותביעות קטנות.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il