דילמה אישית ומשפטית לעו"ד ולחברי הפורום

  • דילמה אישית ומשפטית לעו"ד ולחברי הפורום
    מירי | 09/01/2018 08:39

    דילמה משפטית ואישית
    חשבת השכר בחברה קיבלה הוראה בכתב מהמעסיק שלה שהוא גם הבעלים להנפיק תלושי שכר פיקטיבים לאנשים שלא עובדים בעסק אך אנשים אמיתיים וחיים, את השק בגין השכר הורה לה להעביר אליו והוא פורע אותו.
    העובדת פנתה אליו בכתב ובע"פ ואמרה לו שזה לא חוקי, המעסיק אמר לה שאם היא רוצה שתתפטר ותקבל את המגיע לה(סה"כ עובדת שנה וחצי) או שתקיים את הוראתו. ברור שזה לא חוקי. אך איך יעזור החוק לעובדת צעירה למצוא עבודה באיזור הדרום בו ממש קשה למצוא, משרה אותה מצאה לאחר שנה של חיפוש וסיום האבטלה שלה.   מה אתם מציעים לה?