האם ניתן לחייב רכישות חדשות על בסיס מידע ישן?

  • חיוב בכרטיס אשראי ללא הרשעה על ידי חב' פלאפון
    אריאלה | 08/01/2018 17:58

    שנת 2007 חתמתי לחברת פלאפון על טופס הוספת שם עבור פלאפון שאינו בבעלותי , טופס בו אני מתחייבת לשלם בהוראת קבע באמצעות כרטיס האשראי שלי כדי לעזור לגרוש שלי לשלם את החשבונות השוטפים מאחר ולא היה בידיו אמצעי תשלום. שם המנוי של קו הפלאפון הפך להיות על שם הגרוש שלי ו/או על שמי. במשך שנים שולמו על ידי באמצעות כרטיס האשראי כל החשבונות השוטפים ללא יוצא מן הכלל. יוזכר כי הפלאפון הינו בבעלותו בלבד. בשנת 2014, החליט הגרוש שלי לרכוש ציוד חדש ולעשות עסקאות חדשות, עסקאות אשר נושאות את חתימתו בלבד, וכל זאת באמצעות כרטיס האשראי שלי, ללא ידיעתי וללא אישורי, וחברת פלאפון נענתה לכל בקשותיו ועשתה עימו את כל העסקאות מבלי לשאול את בעל הכרטיס אם אני מוכנה. טענתם היא כי אני חתומה על טופס הרשאה לחיוב חשבון משנת 2007 ולכן יש לגרוש שלי הזכות לעשות כל עסקה שיחפוץ. האם זה סביר, שאם אני חתמתי בשנת 2007 על הרשאה לתשלום החשבונות החודשיים השוטפים, האם חתימה זו מזכה את הגרוש שלי לעשות עסקאות חדשות ופעולות חדשות שתי וערב מבלי לשאול אותי ? האם חברת פלאפון לא היתה אמורה ליידע אותי שנעשות עסקאות חדשות, חוץ מתשלום חיובים שוטפים?. מבקשת תשובה כי אני בתביעה איתם וחייבת עזרה . תודה!!!

    • האם ניתן לחייב רכישות חדשות על בסיס מידע ישן?
      עו"ד אבי קיסוס | 11/01/2018 20:36

      ראשית "הרשאה" מלשות רשות ולא "הרשעה" מלשון רשע.
      שנית ולשאלתך החברה הייתה מחוייבת לעבור על פרטי האשראי בעת ביצוע העסקאות. ככל שהגרוש נתן את פרטי האשראי שלך אז אין מה לעשות אך ככל שהם שמרו נתונים מ 2007 ייתכן ויהיו לך טענות הגנה טובות כנגד הרכישות.

      בהצלחה,