זכויות בדירת ירושה

  • ירושה
    אריאלה | 07/01/2018 14:58

    אני טוענת לזכות ע"פ צוואה. יורש החוקי היחיד אומר שכל עוד אין פס"ד הכל שייך לו ועלי לפנות את הדירה של הנפטר. אני טוען כי זכותי לפי צוואה ואני משכיר כרגע את הדירה. של מי הדירה בינתים? מי צודק? מה עושים עד להכרעה

    • זכויות בדירת ירושה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 11/01/2018 12:51

      אריאלה שלום,

      כל עוד אין צו ירושה / צו קיום צוואה, אין לאיש זכויות בעיזבון - לא לך ולא לו.
      גם זכויותיו של היורש על פי דין (היורש החוקי, כהגדרתך), אינן מתגבשות, אלא לאחר שניתן צו ירושה.
      לכל היותר בעתיד, אם מישהו מכם ייקבל כספים, אשר אמורים היו להגיע לשני (אם ייקבע שהשני הוא היורש), יצטרך הראשון להחזיר לו כספים אלה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

      • כרגע
        א | 11/01/2018 12:53

        מותר לי כרגע להשכיר הדירה וכיו"ב?