אחריות משדל לפרסום לשון הרע

  • האם ניתן לתבוע לשון הרע ממי שתמך בפרסום לשון הרע?
    רותי | 07/01/2018 11:38

    בתוכנית טלויזיה, תמך ועודד המנחה את פלוני לפרסם לשון הרע על אנשים באינטרנט. האם אפשר לתבוע את מנחה הטלויזיה על סיוע ללשון הרע או כל עילה אחרת. יוער כי הלשון הרע שפורסם חמור מאד, ומפר צוו איסור פרסום.

    • אחריות משדל לפרסום לשון הרע
      עופר בן אברהם | 07/01/2018 16:21

      בסעיף 12 לפקודת הנזיקין נקבע, כי "לעניין פקודה זו, המשתף עצמו, מסייע, מייעץ או מפתה למעשה או למחדל, שנעשו או שעומדים להיעשות על ידי זולתו, או מצווה, מרשה או מאשרר אותם, יהא חב עליהם”.
      נובע מכאן, שמנחה טלוויזיה, המעודד לפרסם לשון הרע, עלול לחוב בשל כך.
      מנגד, לאותו מנחה עשויה לעמוד ההגנה, שעודד לפרסם אמת שיש בה עניין ציבורי או שהביע דעתו בתום לב, ואפשר גם שתתקבל טענתו, שכלל לא שידל ולא עודד לפרסם לשון הרע.
      על כן, כדי לדעת אם קיימת עילה נגד אותו מנחה במקרה שתיארת, צריך לדעת מה בדיוק הוא אמר ובאיזה הקשר.