חופש פעולה של עו"ד

  • חופש הפעולה של עו"ד
    ענת | 06/01/2018 19:00

    שלום,

    נציגות הדיירים שכרה עו"ד שטיפל בפרוייקט התמ"א. יש לנו יזם וחתמנו (גם אני) על הסכם מולו חוץ מדייר אחד סרבן.
    עוה"ד שלנו הוציא מכתב אל הדייר הסרבן והציע במכתב הצעה לפשרה בלי שקיבל את רשותנו לתוכן המכתב. הוא אף כתב כאילו הוא פונה בשמנו, הדיירים. הצעת הפשרה שלו אינה מקובלת על כל הדיירים שחתמו על החוזה ובוודאי שאינה מקובלת על היזם.
    הבעייה היא שהדייר הסרבן הסכים להצעת הפשרה והכניס אותנו לבעייה, כי כעת אנחנו (הדיירים ) והיזם מצטיירים כסרבנים.
    האם מותר לעו"ד לפעול באופן כזה ומה אפשר לעשות מולו? איפה אפשר להתלונן עליו ?

    וסליחה שהארכתי.

    ענת

    • חופש פעולה של עו"ד
      עו"ד אילן הלוי | 07/01/2018 09:18

      ענת שלום

      לדבריך עורך הדין שלכם פעל ללא סמכות בהצעת הפשרה שהעביר לדייר הסרבן.

      אם אתם נחושים בכך אז תודיעו זאת לעורך הדין שלכם שיוציא מכתב לאותו סרבן שההצעה היתה כפופה לאישורכם ואין אישור.
      הבעיה היא שאתם תדרשו להגיש תביעה כנגד אותו סרבן ויש חשש שהמפקחת תשמע עת ההצעה ותאמץ אותה. אבל אם יש לכם תשובות טובות למה לא לקבלה אז תמשיכו עם זה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com