האב דורש הרחבה של הסדרי הראיה והבת מתנגדת

  • בקשת אב להרחבת הסדרי ראייה
    ליאת | 05/01/2018 20:40

    שלום,
    מדובר בילדה בת 11 במשמורת האם.
    לאב קיימים הסדרים נרחבים שעוגנו בפסד בהסכמה כדלקמן:
    שבוע אחד: פעמיים בשבוע כולל לינה וכל סופש שני משישי בסיום בית הספר ועד מוצש.
    שבוע שני : פעמיים בשבוע כולל לינה.
    כלומר בתקופה של שבועיים לאב 5 לילות.
    כעת דורש האב הרחבת ההסדרים כך שבשבוע שהוא נמצא עם הילדה פעמיים הוא מבקש לילה נוסף ומבקש זאת במוצש של האם כלומר שבמוצש הוא יבוא לקחת את הילדה עד ראשון בבוקר. ואז במעגל של שבועיים יהיו לאב 6 לילות.
    האם אומרת שהסידור לא נוח לה מאחר וזה פוגע ומגביל את הסופש שלה עם הילדה ומציעה לו שבסופש שהוא עם הילדה שלא יחזיר במוצש וכך לכל אחד מהם יהיה סופש ארוך עם הילדה.
    האב מתנגד ודורש את המוצש של האם או מציע לשנות לגמרי את הימים ושלא יהיה שום יום קבוע (כלומר שבוע אחד שני ורביעי שבוע אחד ראשון שלישי וחמישי). הילדה כבר רגילה במשך 5 שנים להסדרים בימים קבועים.
    בנוסף ולמעשה הענין החשוב הוא שהילדה לא מעוניינת להרחיב את ההסדרים כפי שמבקש האב ואומרת שטוב לה ככה היא רגילה ככה ומבקשת להשאיר את ההסדרים הקיימים.
    האב מאיים שאם האם לא תסכים לבקשתו יפנה לבית המשפט בתביעה למשמורת משותפת ווכנקמה ידרוש שההסדרים יהיו בדיוק חצי חצי שזה יותר ממה שהוא מבקש עכשיו (מנסה בדרך סחיטה).
    אני אובדת עצות..האם בגיל כזה דעת הילד נחשבת? האם הבקשה של האב לקבלת לילה במוצש שהילדה עם האם היא לגיטימית?
    חשבתי להציע שאיש מקצוע ידבר עם הילדה ויבין באמת מה רצונה. אודה לעזרתכם והכוונתכם.
    תודה
    ליאת

    • האב דורש הרחבה של הסדרי הראיה והבת מתנגדת
      עו"ד מיקי חשמונאי | 07/01/2018 15:43

      ליאת שלום,

      דרישתו של האב לקבל את הילדה במוצ"ש, בסוף השבוע של האם, אינה מקובלת ואף אינה הגיונית, מנימוקים רבים, לרבות הנימוקים שציינת בשאלתך.
      אם האב רוצה יום נוסף, ניתן לשקול את האפשרות שאחת לשבועיים הוא ייקח את הילדה באמצע השבוע, ללילה נוסף, בקיום קבוע.
      עם זאת, כיוון שהבת מתנגדת, סביר להניח שאם יגיע העניין להליך משפטי, פקידת הסעד לא תמליץ על הרחבה.
      בד"כ פקידות הסעד גם אינן ממליצות על ימים משתנים, כל שבוע (כפי שמציע האב, כאופציה חלופית), שכן הדבר פוגע בשיגרת יומם של הילדים, שצריכים מסגרת מסודרת של הימים בהם הם נמצאים אצל כל הורה (יום אחד מתחלף בלבד, אחת לשבועיים, הוא "הרע במיעוטו").
      לכן, גם אם הילדה תסכים ליום נוסף אצל האב, אין משמעות הדבר שצריכות להתקיים דווקא החלופות שדורש האב. המקובל הוא שהילד יומיים קבועים אצל כל הורה ויום אחד לסירוגין.
      בכל מקרה, אם אכן יפנה האב לערכאות, אני מאוד ממליצה לפנות לייעוץ אישי, אצל עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -
       'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il