המעסיק לא מסכים לפטר אותך על רקע רפואי, מה עושים?

  • מעביד לא מסכים לפטר לאחר שבץ מוחי
    יובל | 28/12/2017 12:43

    שלום רב,
    אבא שלי קיבל שבץ מוחי והיה מאושפז, לאחר מכן היה כ-5 חודשים במחלה.

    לאחר מכן הוא חזר לעבודה אבל המעביד סגר בפניו את הדלתות והכריח שאם הוא רוצה להמשיך שיביא אישור מרופא כלשהו (מוקלט).

    רופא כתב אישור אבל  הם רצו ניסוח מיוחד שהוא יכול לעבוד בכל עבודות שיקל, כאשר הרופא כתב שהוא יכול לעבוד רק במה שעבד לפני.

    בנוסף הם שלחו אותו לרופא תעסוקתי אבל הוא כתב שהוא לא יכול להמשיל לעבוד בגיל שלו ובמצב הבריאותי שלו.

    המעביד לא רצה לפטר את אבי והציע שאם הוא רוצה - הוא יכול להתפטר.

    רק לאחר מכן ששלחתי שהוא כן רוצה להתפטר (הוא בעצמו לא הסכים) הם שחררו את הכספים מבלי אפילו לבדוק את הסכמתו.

    בנוסף הם לא שילמו לו כמה חודשים של ימי מחלה ולא שחררו את הפיצויים שהגיעו לו עבוד כ 9 שנות עבודה.

    שאלה: האם כדאי לתבוע אותם?

    • המעסיק לא מסכים לפטר אותך על רקע רפואי, מה עושים?
      עו"ד לילך אקרמן | 31/12/2017 10:37

      שלום רב,
      ראשית על פניו המעסיק לא עשה משהו פסול לגבי אופן פעילותו לאחר חזרתו של אביך שכן זכותו של המעסיק הייתה לדרוש אישור מרופא  תעסוקתי על כשירות לעבודה. יש לבחון את האישור שנכתב ונדחה על ידם על מנת לדעת להתייחס לאישור זה ובכל מקרה אכן כאשר יש אישור מרופא תעסוקתי שעובד לא יכול לעבוד העובד הוא זה שמתפטר בשל מצב רפואי והתפטרות זו הנה כדין מפוטר לכל דבר- דהיינו הוא זכאי לכל הזכויות כאילו פוטר.
      באם לא שחררו לו את כספי הפיצוים ו/או לא שילמו תשלומים שהיה עליהם לשלם לרבות השלמת פיצוים באם היה צורך בכך אז יש לפנות למעסיק בדרישה בכתב ובמידת הצורך אכן לתבוע.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il