הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

זכויות בני זוג שמתגרשים בנחלה בבעלות משותפת

  • גירושין בנחלה
    דני | 26/12/2017 23:16

    שני בני זוג בעלי זכויות במשותף, בנחלה מתגרשים ומתפצלים פיזית לשני בתים על הנחלה. יש הסכמות כתובות וחתומות מבית משפט, הם לא מעוניינים למכור ומתפרנסים במשותף מהמשק.
    1. איך המנהל מתייחס - האם ימשיכו להיות 'זוג' לצורך הזכויות.
    2. מבחינה הלכתית האם הרבנות תסכים לגרשם למרות מגורים בבתים שונים על אותה נחלה.

    • זכויות בני זוג שמתגרשים בנחלה בבעלות משותפת
      עו"ד יעל פרי | 31/12/2017 14:01

      דני שלום,

      מבחינת רשות מקרקעי ישראל ועד שהרשות לא תעודכן אחרת, יראו בבני הזוג כזוג לכל דבר ועניין.

      יש להבטיח כי ההסכם שנערך דין הצדדים ייכתב נכונה ויביא לידי ביטוי את  הזכויות והחובות של כל אחד מבני הזוג בנחלה לעבר, להווה ולעתיד- כזוג גרוש הממשיך לחיות באותה נחלה ולהתפרנס במשותף מהמשק.

      יובהר כי מבחינה פורמלית, מגורים באופן המתואר בשאלה עומד בניגוד לכללי הרשות ולפיכך ככל ולדוגמא יגיע פקח  מטעם הרשות לנחלה וייווכח בהסדר המגורים המתואר בשאלה, ייתכן ותהייה לרשות טענות בגין כך.

      מבחינה הלכתית, ככל ובני הזוג לא ממשיכים להתגורר באותו מבנה הרי שאין מניעה לאשר הסכם גירושין שכזה.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il