האם המוסד יסייע בהקמת מצבה?

  • מענק פטירה
    מ. נ. | 26/12/2017 13:16

    שלום רב, לצערי, אמא שלי נפטרה לפני מספר שבועות ולי ולאחותי אין כסף למצבה. אמא שלי התגוררה לבדה, גרושה מזה 20 שנים והיתה לה בעיה נפשית שהובילה למותה המצער בעודה מאושפזת בבית אבות. אני בן 35, גר בארה״ב כבר 10 שנים. לא תושב ישראל. ובארץ יש את אחותי היחידה בת ה- 27. גרושה עם שתי בנות קטנות ואין לה מאיפה להביא כסף. אני פה במצב לא פשוט. ברצוני לדעת מהו התהליך הנדרש לקבלת מענק זה?
    תודה רבה לכם ומצטער על ההפרעה פשוט המצב לא קל ואף אחד מהמשפחה לא מוכן לתרום חלק ואין לנו אפשרות כלכלית. כמו כן, מגיע לאמא שלי הכנסה של חודשיים מביטוח לאומי בסך 4000 שקלים. אם תוכלו לכוון אותי אודה לכם מאוד.

    • האם המוסד יסייע בהקמת מצבה?
      עו"ד אפרים דה-האס | 28/12/2017 10:02

      שלום רב,
      ראשית תנחומנו עם פטירת אימך. שלא תדעו עוד צער.

      המצב שלכם אינו פשוט ולא בטוח שהמוסד יוכל להביא מזור במקרה שלכם. מענק פטירה משולם לכתחילה לבן/בת הזוג, אשר אינו קיים במקרה זה, או לילדו של הנפטר בתנאי שזה מתחת לגיל 18/24, מצב שלא מתקיים אצלכם.

      נראה אם כן כי על-פי החוק היבש, אינכם זכאים לסיוע להקמת מצבה.
      עקרונית המוסד משלם עבור הקמת מצבה לנפטר גלמוד שלא היו לו קרובים בעת פטירתו, אך גם זה לא מתאים במצבכם.

      עם זאת, מומלץ לפנות למוסד, להסביר את מצבכם ולעניין זה בעיקר את מצבה של אחותך, ולבדוק אפשרות לסיוע חריג. אינני יודע להעריך את הסיכויים לסיוע כזה, אבל לנסות תמיד אפשר.

      בברכה,

      אפרים דה-האס, עו"ד
      מנהל פורום ביטוח לאומי

      בני חשמונאי 7, עטרת
      טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il