הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

האם חבר אגודה שיתופית זכאי לחלק מרווחי ההון שלה?

  • רווחים של אגודה
    שמעון | 24/12/2017 16:38

    שלום, האם חברים באגודה שיתופית במשך עשרות שנים, זכאים באופן אישי לחלק מרווחי ההון של האגודה? מה קורה במצב בו אחד החברים מבקש לעזוב את האגודה אחרי 40 שנה למשל? אודה להתייחסותך.

    • האם חבר אגודה שיתופית זכאי לחלק מרווחי ההון שלה?
      עו"ד יעל פרי | 26/12/2017 09:58

      שמעון שלום,
      חברי האגודה זכאים להנות מרווחי הון האגודה בהתאם להחלטות האסיפה הכללית שמתקבלות מעת לעת ותקנון האגודה השיתופית המהווה את החוזה המחייב בין האגודה לבין חבריה ובין החברים, בינם לבין עצמם.
      זכויות החבר העוזב את האגודה השיתופית בנכסי האגודה, תמצא גם בתקנון האגודה .
      מאחר ולכל אגודה שיתופית תקנון משלה, הרי שלא אוכל להשיב על שאלתך במסגרת הפורום שכן יש לבחון את המסמכים הרלוונטים.
      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il