תלוי באיזה הליך מדובר

  • שאלתי
    אלירן | 17/12/2017 22:23

    האם מסירה על ידי בעל דין היא מסירה כדין.? המקבל  סרב לחתום והמוסר יגיש תצהיר. אני שואל כי בהוצאה לפועל בעל הדין לא יכול למסור אזהרה ולשכת הוצאה לפועל לא מקבלת מסירה על ידי הזוכה

    • תלוי באיזה הליך מדובר
      א-ה | 17/12/2017 22:53

      יש הליכים משפטיים שבעל הדין כן רשאי לבצע מסירה
      ויש מקרים שרק לאחר קבלת אישור מבית המשפט זה אפשרי.

      • כתוב
        כתוב בהחלטה מסירה אישית | 17/12/2017 23:20

        אז מה במקרה זה?

        • אם מדובר במסירה אישית בהליך שמתקיים בבית משפט
          א-ה | 17/12/2017 23:36

          ואם המקבל מסרב לחתום על אישור המסירה
          יש צורך להגיש לבית המשפט בקשה לביצוע תחליף המצאה על פי תקנה 498 לתקנות סדר הדין האזרחי -

          "תחליף המצאה
          498. (א)  נוכח בית המשפט או הרשם שאי אפשר להמציא כתב בי-דין למענו של נמען בדרך שנקבעה או שלנמען אין מען או שמענו חלקי, רשאי הוא להורות על המצאת הכתב בדרכים אלה, כולן או מקצתן:
          (1) בהדבקת עותק שלו במקום שלפי הידוע גר בו או עסק בו הנמען לאחרונה או מקום נראה לעין הסמוך לאותו מקום;
          (2) בפרסום מודעה ברשומות או בעתון יומי;
          (3) בכל דרך אחרת שתיראה לו.
          (ב) תחליף המצאה לפי תקנה זו כוחה יפה כהמצאה לנמען גופו.
          (ג) בית המשפט או הרשם המורה על תחליף המצאה יקבע מועד להגשת כתב טענות, בהתאם לנסיבות."

          אם מדובר בהליך משפטי בנושא מקרקעין, יש לפעול על פי תקנה 483 -

          "המצאה בענין מקרקעין
          483. (א) ...
          (ב) היתה התובענה להחזרת מקרקעין פנויים, כל כתב בי-דין שאי אפשר להמציאו בדרך אחרת, די בהדבקת העתק ממנו על דלת בית המגורים או על מקום אחר נראה לעין שבמקרקעין."

          • למה
            למה | 18/12/2017 08:32

            למה אם מסרב לחתום צריך תחליף המצאה? הוכח שקיבל מבעל דינו . (עדים תצהיר הסרטה והודאה שלו בסיס) זה לא מסירה אישית? יש צורך התחליף המצאה? למה?

            • כשאין אישור מסירה, בית המשפט צריך לאשר
              א-ה | 18/12/2017 10:44

              שאכן בוצעה המצאה כדין
              אבל זאת על סמך הוכחות אחרות שבית המשפט צריך לקבוע לגביהן שהן מספיקות - כפי שנקבע בתקנה 498(3) - בית המשפט יכול לאשר מסירה חוקית "בכל דרך אחרת שתיראה לו"