תשובה

  • דין פרוצדורלי
    מיה | 16/12/2017 22:03

    שלום

    במבחנים קודמים ידענו כיצד מחולק בחומר בדין הפרוצדורלי וכמה שאלות ישאלו בכל נושא, כעת בבחינה במתכונת החדשה, האם ידוע איך מחלקים את השאלות?

    תודה מראש על התשובה

    • תשובה
      עו"ד גל בנאל פלח | 17/12/2017 09:32

      היי,

      כרגע לא ידוע אם הוועדה הבוחנת תשמור על חלוקת השאלות בכל נושא לפי הבחינה האחרונה (10.12.17).

      המון בהצלחה,
      גל

      • שאלה לעו״ד גל
        איה | 17/12/2017 12:19

        מה היתה החלוקה של השאלות בדין הפרוצדורלי בבחינה האחרונה של חורף 2017?

        • תשובה
          עו"ד גל בנאל פלח | 17/12/2017 13:28

          היי,
          המבחן היה מורכב מ- 100 שאלות אמריקאיות (ממוצע השאלות בכל נושא בשנים האחרונות)
          חלק 1: 20 שאלות בסד"א
          חלק 2: כ- 10 שאלות בביהמ"ש+ כ-10 שאלות בנושאים קטנים (דיני משפחה, דיני עבודה, חוקי יסוד ועדכוני פסיקה וחקיקה)
          חלק 3: כ-10 שאלות בראיות + כ-10 שאלות בהוצל"פ ופשט"ר.
          חלק 4: כ- 10 שאלות בסד"פ+ כ- 10 שאלות בתאגידים.
          חלק 5: כ- 10 שאלות באתיקה מקצועית+ כ- 10 שאלות במקרקעין.
          המשך יום מקסים,
          גל

          • שאלה לעו״ד גל
            איה | 17/12/2017 13:32

            עו״ד גל מה היא החלוקה בדין הפרוצדורלי נכון להיום?
            לא מצליחה להבין מאף גורם!

            בתודה רבה רבה מראש

            • תשובה
              עו"ד גל בנאל פלח | 17/12/2017 13:38

              היי,

              מניתוח הבחינה האחרונה עולה כי החלק הדיוני מורכב מכ- 85% סדר דין אזרחי, בתי משפט, סדר דין פלילי וראיות, 15% הנותרים עוסקים בהוצאה לפועל, אתיקה, חוקי יסוד ופשיטת רגל.

              המשך יום מקסים,
              גל.

              • גל - זה לא נקרא פילוח. יש להכנס ליותר רזולוציה.  לת
                כמעט לא היה סד"א בבחינה | 17/12/2017 14:05

                • תשובה
                  עו"ד גל בנאל פלח | 17/12/2017 14:38

                  היי,

                  בחלק הדיוני היו 20 שאלות בסדר דין אזרחי ובתי משפט, 12 שאלות בסדר דין פלילי ו-5 שאלות בראיות, סה"כ 37 שאלות בנושאים הנ"ל.
                  כמו כן, בהוצאה לפועל ופשט"ר היו 5 שאלות ביחד,2 שאלות בדיני משפחה,  2שאלות בחוקי יסוד  ושאלה אחת באתיקה.
                  לתשומת ליבך שהיו שאלות ששילבו שני נושאים.

                  המשך יום נעים,
                  גל.

                  • בבחינה האחרונה לא היו 20 שאלות בסד"א  לת
                    ממש לא | 17/12/2017 14:53

                    • תשובה
                      עו"ד גל בנאל פלח | 17/12/2017 15:15

                      היי,

                       השאלות בסדר דין אזרחי ובתי משפט בחלק הדיוני לפי גרסה 2- 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,13,21,24,25,26,35,42,43,44.

                      • 5 זה בכלל חוק יסוד מבקר המדינה  לת
                        ממשיך לבדוק | 17/12/2017 15:36

                        • 6 סה בכלל סדר דין פלילי  לת
                          ממשיך לבדוק | 17/12/2017 15:39

                          • 7 זה בכלל סדר דין פלילי  לת
                            ממשיך לבדוק | 17/12/2017 15:40

                            • 8 זה בכלל דיני ראיות.  לת
                              ממשיך לבדוק | 17/12/2017 15:43

                              • 9 זה בכלל סדר דין פלילי  לת
                                בקיצור, בידקו עצמכם שוב! | 17/12/2017 15:45

                                • תשובה
                                  עו"ד גל בנאל פלח | 17/12/2017 15:49

                                  לפי גרסה 2

                                  • ולפי גרסה 1?  לת
                                    ממתין | 17/12/2017 15:51

                                    • גל - בכל מקרה לא היו כל כך הרבה שאלות סד"א  לת
                                      אתם טועים בחישוב. למה? | 17/12/2017 15:55

                                      • מישהו מטור 2 מוכן לבדוק אותם?  לת
                                        לא היה סד"א | 17/12/2017 16:31

                                      • תשובה
                                        עו"ד גל בנאל פלח | 18/12/2017 10:28

                                        בוקר טוב,

                                        בהתאם לסיווג של מחשבות אלה השאלות בסדר דין אזרחי ובתי משפט.

                                        המשך יום נעים,
                                        גל.

                                        • אז מחשבות טועים. לא היה כמעט סד"א!  לת
                                          לא מבין מה הולך פה | 18/12/2017 10:38

                                          • גם לא בתי משפט
                                            אחת מיני רבים | 18/12/2017 22:57

                                            החלק הפרוצדורלי עסק בעיקר התובענות ייצוגיות ובתי משפט מנהליים. מה שנאמר בקטני קטנות עסקינן.

                                            • צודקת. דורש הבהרות ממחשבות לגבי קביעתם השגוייה.
                                              כמעט לא היה סד"א | 18/12/2017 23:04

                                              מחשבות יקרים. אני מאוד מעריך את פנייתכם ליו"ר לשכת עורכי הדין בנוגע לחוסר ההגינות בבחינה האחרונה (כולל אמירתכם כי טובי המומחים שלכם לא הצליחו לפתור את הבחינה בזמן שהוקצב) ובכל זאת - לא יכול להיות שאנחנו מדברים על אותה בחינה, אם אתם טוענים שהיו 20 שאלות על סד"א ובתי משפט. ממש לא מובן.

                                              • תשובה
                                                עו"ד אבנר שילה | 19/12/2017 12:43

                                                היי,

                                                בואו נעשה סדר. חלוקת הנושאים היא בדיוק כפי שגל ציינה. צריך להבדיל בין זה לבין העובדה שחלק ניכר מהשאלות בסד"א ובבתי משפט עסקו בסוגיות/חיקוקים שהם איזוטריים או מחוץ למעגל הליבה.
                                                כך, לדוגמה, היה מינון מוגזם של שאלות על חוק תובענות ייצוגיות או שאלות הנוגעות לסדרי דין איזוטריים בבתי משפט לעניינים מינהליים.

                                                בברכה,

                                                אבנר שילה, עו"ד
                                                מנהל פורום בחינות לשכה

                                                עובד בחברת מחשבות. בעל נסיון של כ-16 שנים  בהכנה לבחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין.

                                                • אבנר - בדוק שוב. אתם לא בכיוון!  לת
                                                  לא היה כמעט סד"א | 19/12/2017 12:57

                                                  • תשובה
                                                    עו"ד אבנר שילה | 19/12/2017 13:12

                                                    אין לי שום עניין להיכנס איתך לויכוח. בעיני הוא מיותר. התשובה ניתנה על סמך בדיקתנו, וגם הסברתי לך את האבחנה בין הדברים. זכותך לחשוב אחרת.

                                                    בברכה,

                                                    אבנר שילה, עו"ד
                                                    מנהל פורום בחינות לשכה

                                                    עובד בחברת מחשבות. בעל נסיון של כ-16 שנים  בהכנה לבחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין.

                                                    • אבנר - נא פרסם הפילוח של מחשבות לפי טור 1.  לת
                                                      שקיפות | 19/12/2017 14:22

                                                      • תשובה
                                                        עו"ד גל בנאל פלח | 19/12/2017 14:41

                                                        היי,
                                                        אם אתה מעוניין לדון בסוגיה אתה מוזמן ליצור איתנו קשר.

                                                        המשך יום נעים,
                                                        גל.