האם יש לי חובה למסור פרטי לקוח נתבע לתובע?

  • דואר ספאם
    יאנה | 18/12/2017 09:32

    שלום רב.אני מעצבת גרפית שעיצבה ללקוח עמוד נחיתה ורכשה עבורו דומיין.
    לפני כמה זמן יצר איתי קשר הלקוח ואומר שיש איזה בחור שתובע אותו כביכול על ספאם שהוא קיבל מהדומיין הזה שגרם לו נזק (אינני יודעת איזה נזק). הסברתי ללקוח שלי שאין לי קשר למייל ספאם ושזה באחריותו מה שקורה עם האתר שלו.
    הוא לא ידע שהוא הבעלים, למרות שהסברתי לו שכשהוא קונה דומיין הוא הבעלים. באתר שדרכו רכשתי את הדומיין רשום שאני מנהלת דומיין (זה אומר שאני יכולה לעשות שינויים באתר לאחר רשות הלקוח), אבל הלקוח שלי הוא הבעלים הרשמי של הדומיין ואחראי על כל התוכן שלו.
    לאחר ההסבר שלי הכל הובהר והובן ונפרדנו לדרכינו. אתמול יצר איתי קשר התובע שלו וביקש ממני למסור לו פרטים של הלקוח שלי, מכיוון שחברת הדומיינים לא הייתה מוכנה לעשות זאת, אבל לפי המילים שלו הם הפילו את כל האשמה עלי ואומרים שאני הבעלים.
    הסברתי לתובע שזה לא המצב ושאני רק המנהלת של הדומיין ושיש הבדל בין השניים. הוא שלח לי מכתב שהוא קיבל מהחברה לאחר צו בית המשפט שהורה להם למסור פרטים ושם גם רשום שאני זו מי שביצעה רכישה, אך הבעלים הרשמיים זה הלקוח שלי.
    התובע מבקש ממני למסור לו פרטי הלקוח שלי בכתב ולהוכיח לו על ידי חשבונית וקבלה שיש ברשותי שאומרת מי הזמין את העבודה.ברגע שאמרתי זאת ללקוח שלי הוא אסר עלי לעשות זאת ואמר שכל עוד אין צו בית משפט שמחייב אותי לעשות זאת, אין לי זכות למסור פרטים כאלה ושאם יעשה זאת הוא יתבע אותי.
    הסברתי לתובע שאין באפשרותי למסור פרטים ושאם יעשה זאת הלקוח יתבע אותי, אז הוא איים עלי שאם אני לא יעשה זאת, הוא אצרף אותי לתביעה שלו כאחראית .שאלתי אותו על סמך מה הוא הגיע להחלטה שאני כמעצבת גרפית אחראית על החברה והוא לא נתן הסברים. כל הזמן רק ביקש ממני למסור לו פרטי המזמין (למרות שבמכתב שהוא קיבל מרשם הדומיינים רשום בדיוק את השם).
    למה הוא רצה שאני גם ארשום לו זאת? אשמח להתייעצות מה עלי לעשות שלא יהיה עברה על החוק?

    • האם יש לי חובה למסור פרטי לקוח נתבע לתובע?
      עו"ד אבי קיסוס | 20/12/2017 16:13

      הלקוח שלך צודק.
      כל עוד לא יינתן צו, ע"י בימ"ש, המופנה אלייך ישירות אין לך לתת לתובע את פרטיו המלאים של הלקוח.
      יחד עם זאת, ייתכן והתובע יוסיף אותך להליך (בין אם בבקשה צו למתן פרטים ובין אם כנתבעת) ויהיה עלייך להתגונן כנגד הצו ו/או התביעה בהתאם להוראות החוק שאם לא כן ייתכן ותינתן החלטה כנגדך.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il