צו כינוב במקביל לעיקול בהליכי הוצאה לפועל

  • עיקול חשבון בנק - שאלה ממש דחופה
    רונן | 17/12/2017 13:53

    שלום, מיד עם פתיחת תיקי ההוצאה לפועל פניתי לסיוע משפטי, שהפנו אותי לעורך דין מטעמם כדי לגשת להליך פשיטת רגל. נפגשתי עם עורך הדין והעברתי לו מיד את כל המסמכים שביקש.

    ובכל זאת - עורך הדין הגיש את הבקשה לצו כינוס רק לאחר תום תקופת האזהרה, ובין לבין - עיקלו לי את חשבון הבנק, ועכשיו חיובים צפויים להתחיל לחזור.

    שלחתי להוצל"פ העתק של הבקשה לצו כינוס ונקבע עיכוב הליכים בתיקים שלי, אבל זה לא עוזר לי בכלל - כי אני חייב שכסף שנכנס לחשבון יהיה זמין לצורך כיבוד חיובים והוראות קבע. ה"עיכוב" שאושר, עד כמה שאני מבין אותו, משמעותו שהכסף שנרשם לגביו עיקול - לא יועבר לנושים בשלב זה. זה לא מה שאני צריך.

    יש דרך לבקש לאפשר לי לעבוד עם החשבון שלי, כך שחיובים יכובדו? לא "לעכב" אלא לבטל את העיקול הזה, או לפחות לצמצם אותו כך שיהיה סכום מסוים של כסף שיישאר לשימושי? יש בקשה שאפשר להגיש? אציין כי אני עצמאי ולכן הכסף שמתקבל בחשבון אינו מזוהה כמובן כמשכורת והוא עוקל במלואו.

    סופר חשוב לי ודחוף ביותר, אודה לכל עזרה.

    כאמור הוגשה בקשה לצו כינוס אך טרם ניתן צו.

    תודה,

    רונן

    • צו כינוב במקביל לעיקול בהליכי הוצאה לפועל
      עו"ד אריאל שוורץ | 18/12/2017 15:47

      רונן שלום,

      במסגרת הליך פשיטת רגל החייב אינו יכול לנהל חשבון בנק רגיל (כלומר לא תוכל לקבל המחאות או אשראי) כך שלא תוכל להמשיך ולנהל את החשבון במתכונת הנוכחית ברגע שיינתן צו הכינוס.
      באפשרותך להגיש בקשה להסרת עיקולים יחד עם עותק הבקשה לצו כינוס אבל נראה שהסיכוי כי הבקשה תתקבל קטנה.
      תשומת לבך כי מרגע שיינתן צו הכינוס העיקול בפועל לא יהיה תקף יותר.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      פנחס ספיר 8, נס ציונה
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com