הדרכים והפתרונות להתמודד באגרה

  • אגרה על תביעה ייצוגית קישור
    רחל | 07/12/2017 13:44

    קראתי כתבה בכלכליסט, מצורפת כאן בקישור - על הכוונה לטיל אגרה משמעותית על הגשת תביעה ייצוגית. אשמח לדעת מה דעתך המלומדת בנושא, כפי שאני מבינה את זה, אגרה גבוהה תמנע מרבים בכלל לחשוב על הגשת תביעה - לא פחות משערורייה

    כלכליסט

    • הדרכים והפתרונות להתמודד באגרה
      משה | 10/12/2017 08:24

      הדרכים והפתרונות להתמודד באגרה
      1. ככל ויש אפשרות לצרף כצד בהליך את המדינה עדיף לשקול זאת היטב ואז האגרה תהיה מופחתת
      2. כל עורך דין העוסק בייצוגיות יצטרך לללמוד להכין מסמך בשם "בקשה לפטור מאגרה מסיבות כלכליות"
      3. כיום נפתח מספר רב של תיקים מאותן עילות ועל ידי אותן עורכי דין נגד רשתות באותו תחום למשל קמנעות חברות סלולר ולכן מהיום יהיה מומלץ שכל עורך דין יפתח  תיק אחד עם מספר נתבעים משום שהאגרה זה פר תיק ולא פר נתבע

      4. מעבר לכל זה יש לזכור שיש את הקרן למימון תובענות ייצוגיות שהם יעזרו בעת הצורך במימון האגרה
      5.יש לזכור שישנם תביעות ייצוגיות בעייתיות ומקווה שהאגרה תסננן אותם (על אף שאני לא מאמין בכך)
      6. אני מאמין באמונה שלמה שככל וישלמו אגרה אז בית המשפט יתחשב ויקבע גמול הרבה יותר לנוכח האמור בסעיף 18 לחוק תובענות הייצוגיות משום שהתובע נטל סיכון הרבה יותר גבוה.
      7. כמו"כ יש לזכור שבדרך כלל ישלמו רק מחצית א' (3000 לשלום ו5500 למחוזי)|  והשאר ככל שישולם ישולם ע"י הנתבע. כמובן שזה תלוי בשיקול דעת.

      מקווה שהייתי לעזר משה

    • אגרות על תביעות ייצוגיות
      עו"ד עמירם טפירו | 11/12/2017 14:52

      רחל שלום,

      למרות מאבק ציבורי, החליטה כב' שרת המשפטים להשית אגרות בסך של 16,000 ש"ח על מגישי תובענות ייצוגיות (סך 5,500 ש"ח עם הגשת הבקשה וסך של 10,500 ש"ח בשלב מאוחר יותר).

      אני סבור, בהחלט, שכפועל יוצא מכך יפחת השימוש במנגנון זה אשר גרם, במהלך השנה האחרונה, להשבה לציבור של לא פחות מחצי מיליארד ש"ח.

      אולם, לדאבוני איני המחוקק וזו תמונת הדברים.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      דרך מנחם בגין 7, רמת גן
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@tab-law.co.il

      • אגרה - ייצוגית
        בנימין | 09/01/2018 13:46

        שלום וברכה
        האם התקנות לאגרות על ייצוגיות פורסמו כבר?
        מתי הן אמורות להכנס לתוקף?
        תודה רבה

        • אגרות כניסה לתוקף
          עו"ד עמירם טפירו | 21/01/2018 13:04

          בנימין,

          התקנות טרם נכנסו לתוקף.

          בברכה,

          עמירם טפירו, עו"ד
          מנהל פורום תביעות ייצוגיות

          בית אמות משפט, שד' שאול המלך 8, ת"א
          טל': 03-7556999; מייל: amiram@tab-law.co.il