תשובה

  • תיק סגור
    אלי | 20/11/2017 11:51

    שלום,

    התנהלה כנגדי חקירה בחשד לאונס (לא היה ולא נברא).

    היום הודיעו לי שהתיק נסגר בשל "חוסר ראיות"

    העו"ד שלי אמר לי שאני צריך לבקש לשנות עילת סגירה ל"חוסר אשמה". אני רוצה לעשות את זה לבד. אני צריך לקבל את החומר שיש כנגדי בתחנה? ממי אני מבקש את החומר שיש כדי שעל סמך זה אטען שיש לשנות לחוסר אשמה? או שבכלל לא צריך את החומר שיש אצלם ופשוט להסביר למה אני רוצה לשנות עילת סגירה?  תודה.

    אני גם רוצה לתבוע לשון הרע על התלונה הזו שהוגשה סתם. אני יכול?

    • תשובה
      שאול | 22/11/2017 13:21

      שלום,

      1. אתה רשאי לפעול לבד. ממש לא מומלץ. כי בשביל זה בהחלט צריך עו"ד.
      2. אתה רשאי לקבל את תיק החקירה מהתחנה בה התנהלה החקירה לצורך הגשת ערר.
      3. עקרונית, אינך צריך את התיק, כי הוא ממילא יעבור לגורם שיבדוק את הערר שלך, ביחד עם הבקשה שלך. אך בפועל אתה צריך אותו, שאחרת על מה תבסס את הבקשה שלך לשינוי עילה?
      4. אפשר להגיש תביעה בגין לשון הרע, בכפוף לתנאי החוק. אבל את זה כדאי לשאול בפורום הרלוונטי.

      בהצלחה

      • מסכים עם תשובתו של שאול
        עו"ד אמיר מורשתי | 26/11/2017 15:02

        בברכה,

        אמיר מורשתי, עו"ד
        מנהל פורום פלילי

        דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
        טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

    • בקשה לשינוי עילת סגירה לחוסר אשמה
      עו"ד אמיר מורשתי | 30/11/2017 09:25

      אלי יקר, בכדי להגיש בקשה לשינוי עילת סגירה לחוסר אשמה יש להשיג את מירב החומר החקירה בתיק ואת החומר יש לקבל מתחנת המשטרה לאחר הגשת בקשה מתאימה. המשטרה לא מחויבת להעביר לך את מלוא החומר, והדבר נתון לאיזונים המופיעים בהנחיית פרקליט המדינה 14.8 ( ההנחיה מפורסמת באינרנט ).
      בנוסף, הבקשה לשינוי עילת הסגירה מחוסר ראיות לחוסר אשמה היא משפטית במובהק ואם אין לך הבנה במשפטים, הרי שהסיכוי להצליח בבקשה כזו הוא נמוך מאוד.
      הצעתי החמה לך להיעזר בשירותי עורך דין בסוגיה.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il