בלוני גז

  • ויכוח על בלוני הגז.
    אלון | 19/11/2017 10:24

    שלום רב, רציתי לשאול בבקשה שאלה.
    השכרתי דירה עם בלוני גז ריקים ומלאתי בלון גז אחד. בעלת הדירה מכרה את הדירה ואמרה לי כשאני מסיים את הבלון שאני אחזיר לה את הבלונים חזרה. כרגע מתנהל ויכוח בין הבעלים החדשים של הדירה, לבינה למי שייך הבלונים.
    הבעיה היא שהאחריות נופלת עלי, מצד אחד אני התחייבתי להחזיר לה את הבלונים ומצד שני לא היתה התייחסות לבלונים בחוזה והבעל הדירה החדש שלי אומר שזה שלו. כך שאם אני מביא לה אותם אני אצטרך לשלם עליהם. אשמח בבקשה לדעת מה ההתייחסות בחוק לבלונים, למי הם שייכים ואם אפשר בבקשה לדעת (אם זה לא טירחה מידי כמובן) איפה זה כתוב ואיך זה כתוב בחוק. (סעיף)
    תודה רבה ושבוע מצויין!

    • בלוני גז
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 19/11/2017 19:05

      שלום אלון,

      בלוני הגז שייכים בדר"כ או לחברת הגז (ואז צריך לבצע העברת בעלות בחברת הגז, דבר הכולל החזרת הפקדון למוכר ותשלום פקדון ע"י הקונה, או הסדר דומה) או לבעל הדירה.
      לא ברור משאלתך מהו המצב בדירה שלך.

      מאחר שאתה לא רוצה להיות חלק בויכוח בין המוכר והקונה, מה שמחייב אותך הוא הסכם השכירות והאם קיימת בו התיחסות לעניין בלוני הגז.
      ככל שאין התיחסות עליך להחתים את מי שאתה מוסר לידיו את הבלונים על התחייבות לשלם לך כל סכום שתחוייב לשלם אם יתברר שהבלונים שייכים לצד השני.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • הבהרה על מצב הדירה והבלונים
        אלון | 19/11/2017 20:06

        הייתי בשכירות אצל בעלת דירה ובאמצע התחלפו הבעלים בגלל המכירה. הבלונים לא רשומים על חברת הגז אלא בלונים פרטיים של בעלת הדירה הראשונה. מבחינתה הבלונים ניתנו לי בהשאלה עד שאסיים אותם כי מילאתי אותם כשהייתי בשכירות אצלה. בחוזה שלי החדש כתוב שהדירה הגיעו עם בלונים. השאלה האם הסעיף הזה תקין במקרה הנל  ובכלל למי שייך הבלונים.