האם ניתן לתבוע על דברים שנאמרו במסגרת הליך משפטי?

  • הוצאת דיבה על ידי גרושתו של בעלי בבית משפט
    רעיה רודיס | 19/11/2017 15:37

    אני אשמח ליעוץ, האם זאת אכן הוצאת דיבה ולשון הרע והאם אפשרי וניתן לתבוע.
    גרושתו של בעלי כל פעם טוענת בפני השופטים והעובדת הסוציאלית וכל מי מרק רוצה לשמוע שאני מסיע ברכב 4 ילדים במקום 3 כמו שמותר. היות ויש לי 3 ילדים והילד שלה הוא הרבעי וכל יציא משפחתית שלנו היא טוענת שאנחנו נוסעים ברכב אחד 6 אנשים במקום 5 ומסכנים את הילד שלה וכמובן שאני עוברת על החוק.
    זה מעולם לא היה ולא קרה וכבר כתבנו כמה פעמים לשופט אבל כבר מעל שנתיים היא בכל משפט ממשיכה לטעון זאת, אין לא הוכחות לעניין כי -אף פעם לא קרה!
    היא מצאה 6 כרטיסים לגן חיות והביא כהוכחה בבית משפט שהיינו 6 אנשים בגן חיות וברכב אחד, אבל היינו המון חברים ועוד כ 10 אנשים מלבדנו וילד אחד לא נסע ברכב שלנו וכך זה כל הזמן.
    לי נמאס שעושים ממני עבריינית והייתי רוצה לטפל בעינין ולו רק שתפסיק עם השטות הזאת כי זה פוגע בי, זה נשמע בבית משפט בפני שופטים, אני לא אסכן אף ילד אף פעם לא שלי ולא שלה!
    אפשר לטבוע הוצאת דיבה ולשון הרע?

    • האם ניתן לתבוע על דברים שנאמרו במסגרת הליך משפטי?
      עו"ד בן קרפל | 29/11/2017 19:37

      ערב טוב,

      כל דבר שנאמר במסגרת הליך משפטי גם אם נאמר בזדון חסין מפני תביעת לשון הרע.

      הסעיפים הרלוונטיים בחוק לעניין זה הם 13(5)  ו -  13(7) וההלכה הרלוונטית היא הלכת ח'יר נגד גיל ע"א 1104/07  שקובעת שכל דבר שנאמר במסגרת הליך משפטי בכל שלב משלביו השונים חסין ומוגן מפני תביעת לשון הרע .

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com