בתביעות קטנות יש לשופט סמכות להחליט בגמישות רבה

  • שאלה
    יוגב | 16/11/2017 10:43

    תבעתי אדם מסוים בהליך תביעה קטנה. אני מעוניין לצרף צד ג' לתביעה. האם אפשרי או חייב לצרף אותו רק כנתבע? ומה באשר בהליך רגיל, האם צירוף צד ג' אפשרי רק על ידי הנתבע או גם על ידי התובע?
    תודה

    • בתביעות קטנות יש לשופט סמכות להחליט בגמישות רבה
      א-ה | 16/11/2017 23:49

      בהליך רגיל בבית המשפט, ניתן לצרף צד חדש - הן כתובע והן כנתבע - על פי התקנות הללו של סדר הדין האזרחי -

      "24. בכל שלב משלבי הדיון רשאי בית המשפט או הרשם, לבקשת אחד מבעלי הדין או בלא בקשה כזאת ובתנאים שייראו לו, לצוות על מחיקת שמו של בעל דין שצורף שלא כהלכה כתובע או כנתבע, או על הוספת שמו של אדם שהיה צריך לצרפו כתובע או כנתבע או שנוכחותו בבית המשפט דרושה כדי לאפשר לבית המשפט לפסוק ולהכריע ביעילות ובשלמות בכל השאלות הכרוכות בתובענה."

      וגם -

      "143. בקדם-משפט או לצורכי קדם-משפט מוסמך שופט –
      (1) ...
      (2) להחליט בדבר צירוף בעלי דין ומחיקתם..."