מה לעשות עם בת המתעללת בהוריה?

  • בת שנקלעה לקשיים כלכליים
    דביר | 15/11/2017 12:43

    שלום רב,מדובר על בני זוג בני 70, מתפקדים ב 100% וצלולים לחלוטין בדעתם, אשר ביתם הבכורה, כבת 50 נקלעה לקשיים כלכליים (עקב ביזבוזים מטורפים ופתיחת עסק) וכרגע גרה בביתם עם חובות של כ 400,000 ש"ח.הבת לא מוכנה להפוך להיות פושטת רגל ומפעילה מניפולציות, סחיטה רגשית על ההורים (איומים בהתאבדות וכו') לשלם את חובה מבלי שהיא תיקח אחריות על מעשיה ותוכל להמשיך להתנהל באותה צורה גם בעתיד.שאלתי האם ניתן לעשות משהו בנושא? להוציא מכתב מעורך דין לבת ובו אתרעה על מעשיה ובמידה ויקרה משהו לאותם הורים היא תישא באחריות, אולי לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולספר לו שהיא מאיימת בהתאבדות (יש סימוכין כתובים לנושא) לפנות למשטרה ולהגיש תלונה כי הבת מנצלת את הוריה....לא יודע מה.זוג ההורים האלה ממש אומללים...תודה.

    • מה לעשות עם בת המתעללת בהוריה?
      עו"ד רוית טוב-לי | 21/11/2017 02:51

      דביר, שלום,
      צר לי על המצב שאתה מתאר.
      להבנתי, כי אימת ההורים צלולים וכשירים, כפי שציינת, אין מה לעשות, שכן זכותם להחליט בעצמם אם בכוונתם לעזור לבת, אם לאו. כדאי להתייעץ עם עורך דין כדי לבדוק אם מתקיימים התנאים לבקש מבית המשפט למנות לבת אפוטרופוס. על פניו, נשמע שלא זה המקרה.
      בהצלחה,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il