אני מהמר שאסור

  • הגרלות והימורים
    tom | 13/11/2017 14:57

    שלום רב רציתי לדעת האם הגרלה של פרס כספי כלשהו של בית עסק על בסיסי שבועי /חודשי בהתניה של פירסום/שיתוף  פוסט בפייסבוק הינו חוקי

    • אני מהמר שאסור קישור
      עופר בן אברהם | 13/11/2017 20:35

      ככלל, הגרלות והימורים אסורים בחוק העונשין (סעיפים 224 - 235 לחוק).
      אחד החריגים לכלל הוא סעיף 231(א)(1) לחוק, המכשיר הגרלות, שנעשות בהיתר משר האוצר או מי שהשר הסמיכו לכך. בהתאם לאמור פורסמו מעת לעת באתר משרד האוצר היתרים כלליים לעריכת הגרלות לפרסומת מסחרית, המוגבלים בתנאים רבים.
      למיטב ידיעתי והבנתי, ההיתר האחרון שפורסם תקף מ- 1 בינואר 2010, והוא מתנה את כשרות ההגרלה, בין היתר, בכך, שתיערך בפיקוח עורך דין או רואה חשבון, על-פי תקנון שיפורסם ברבים, במסגרת מבצע הגרלות שיימשך, לכל היותר, 120 ימים רצופים (ומותרים לעורך ההגרלה לכל היותר שני מבצעים כאלה בשנה קלנדרית במרווח של 120 ימים בין סיום האחד לתחילת השני), שההשתתפות בה תהיה חינמית ושתוצאותיה גם הן יפורסמו ברבים.
      למידע מפורט ראה הדף המקושר מטה וההיתר המקושר אליו.

      כאן

      • תודה על תשובתך
        טומי | 21/11/2017 01:21

        אך לא הבנתי האם העניין שההשתתפות בהגרלה מותנת בשיתוף קישור/שיתוף בפיסבוק הינו חוקי  כלומר אני מבין
        שהגרלה אינה חוקית אם היא מותנת בתשלום כספי או שווה ערך לתשלום כספי עכשיו העניין האם שיתוף שהינו למעשה גובה זמנו של המשתתף בהגרלה (זמן = כסף ? ) נחשב לתשלום ? שווה ערך לכסף  ? או שניתן לומר על כך כי ההשתתפות הינה חינמית ושוב תודה !

        • לדעתי, שיתוף בפייסבוק לא ייחשב כתשלום קישור
          עופר בן אברהם | 21/11/2017 10:19

          אולם השתתפות חינמית אינה התנאי היחיד לחוקיות הגרלה לפרסומת מסחרית.
          כדי שההגרלה תהיה חוקית, עליה לעמוד בכל התנאים המפורטים בהיתר, שפורסם באתר משרד האוצר.

          היתר להגרלות לפרסומת מסחרית

          • תודה אבל
            tom | 21/11/2017 21:50

            תודה אבל לא ענית על שאלתי ..
            האם עצם העובדה שאדם השקיע את זמנו ולאו דווקא כסף מוחשי , על מנת להשתתף בהגרלה  , נחשב כ"חינמיות" ?
            לדגומא : אם אבקש מכל אדם שירצה להשתתף בהגלה לספור בלב עד 1000 (סתם לצורך העניין ) דבר שיקח לו זמן ומאמץ
            האם הדבר יחשב חינמי ?  ושוב תודה

            • אסור לדרוש כסף או שווה כסף
              עופר בן אברהם | 22/11/2017 09:12

              כאמור, אחד התנאים לחוקיות הגרלה לפרסומת מסחרית הוא, שלא יידרש כסף או שווה כסף עבור הזכות להשתתף בה (סעיף 7 להיתר הכללי לעריכת הגרלות לפרסומת מסחרית שפרסם משרד האוצר).
              לדעתי, הדרישות שאתה מציג לדוגמה אינן שוות כסף. זכותך לפרש אחרת, אבל זה אינו משנה, כי אם ממילא תנאים אחרים שבהיתר אינם מתקיימים, ההגרלה בלתי חוקית.
              אם עדיין יש לך שאלות ותהיות בנושא, אני מציע שתפנה אותן למנכ"ל משרד האוצר.