הגשת תביעה אזרחית

  • העלמת תינוקת משנות ה-70 בוויצו תל אביב
    תמר גדסי צברי | 13/11/2017 11:52

    הזמינות אותי לעיין בתיק של התינוקת לאחר בקשת עיתונאי ״מידיעות האחרונות״ וויצו לא נתנה לי לעיין בתיק אלה פיברקה מסמכים כמו למשל מברק שנישלח בזמנו, ויש לי את המברק המקורי,או הפחתת משקלה של הילדה.
    בבקשה שאלתי היא  איך מגישים תביעה נגד וויצו.
    תודה מראש ומקווה להתייחסות

    • הגשת תביעה אזרחית
      עו"ד ירון שבס | 19/11/2017 22:31

      שלום תמר,

      ראשית צר לי על המקרה.

      היה ומדובר בצו משפטי שניתן כנגד ויצו וזו מפרה אותו הרי שניתן לפעול בשתי דרכים:

      1. אם הבנתי נכון, אזי  ויצו "פיברקה" מסמכים ובמילים אחרות אף זייפה את המסמכים. משכך- הדרך היא להגיש תלונה מסודרת בתחנת המשטרה ולהיוועץ  בעורך דין לצורך כך ולצורך הבדיקה האם העניין עולה כדי התנהלות פלילית.

      2. היה ולא מדובר בצו משפטי שניתן לגילוי מסמכים וויצו הציגה את המסמכים רק לבקשת העיתונאי, הרי כי לא היתה לויצו חובה לעשות כן ולפיכך במקרה כזה וכדי לאכוף על ויצו להציג את המסמכים בצורה מסודרת- אמליץ לך להגיש תביעה אזרחית וכך את מוזמנת לקבל כיוון בפורם בתי המשפט.

      מקווה שסייעתי לך

      בהצלחה
      בברכה,

      ירון שבס, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך מנחם בגין 65, תל אביב
      טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il