מה ניתן לעשות כאשר מחייבים שלא כדין?

  • חיוב בכרטיס אשראי ללא הודעת לקוח
    ש | 13/11/2017 09:52

    שלום, בחודש אוקטובר הוריי טסו לחן"ל ורכשתי דרך חברת *** מובייל (בפעם העשירית יש לציין) ראוטר אלחוטי. המציגה בטלפון דאגה לומר לי שהאיסוף מתבצע בצורה שונה כיוון שהם החליפו מקום. מסתבר שגם מקום ההחזרה שונה. כשהוריי החזירו את המכשיר למקום אחר בחברת התעופה מתברר שאותו המקום העביר את המכשיר למחלקת אבידות. המכשיר אינו נמצא במחלקת אבידות. חברת *** מובייל שדרכם רכשתי את המכשיר יודעים שהמכשיר הגיע ל 019 (הדוכן החדש) והם ניסו לשוחח עמם. 019 בטענה שמסרו למחלקת אבידות את המכשיר. הנקודה היא שהמכשיר נמסר ולא ברשותנו וכמובן ישנן הוכחות ומצלמות שיכולות להעיד על כך. לא קיבלנו שום הודעה על שינוי מקום החזרת המכשיר למרות שחברת **** מובייל טוענת ששלחה הודעות. הטענה היא שחברת **** מובייל ללא הודעה או ידיעה חייבו אותי בסכום של 230 שח, סכום ההשכרה של המכשיר בטענה שלא החזרתי אותו למרות שהם יודעים שהוא אינו ברשותי. החיוב נעשה ללא הודעה וללא ידיעתי. האם מותר להם לעשות זאת ? מה אני יכולה לעשות מכאן ? מקוממת הידיעה שהם יכולים לגשת לחשבוני ולחייב כרצונם ללא אישור, עדכון או הודעה. תודה

    • מה ניתן לעשות כאשר מחייבים שלא כדין?
      עו"ד אבי קיסוס | 14/11/2017 09:47

      לדעתי הם לא יכולים לעשות זאת, ניתן לבטל את החיוב בחברת האשראי ואם חברת האשראי לא תאשר אז ניתן להגיש תביעה קטנה כנגד החברה.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il