פיטורים ללא מתן הודעה מוקדמת

  • פיטורים ללא הודעה מוקדמת
    סהר גלימידי | 12/11/2017 14:02

    שלום רב
    אני עבדתי במסעדת **** למשך תקופה של חצי שנה במהלך השירות הצבאי שלי(עדיין חייל)
    לפני כשבועיים קיבלתי ריתוק בבסיס למשך 8 ימים הודעתי לבוס שלי שקיבלתי ריתוק ולא יוכל לעבוד והוא לא הגיב להודעתי ומשם נותק הקשר למשך שבוע יום לפני סיום הריתוק ניסיתי לתפוס אותו אך לא קיבלתי מענה עד שהוא שלח לי הודעה שאני לא עובד אצלו יותר ושהוא ישמח להסביר לי למה. אז כמובן ששאלתי אותו למה ולא הגיב ועכשיו גם מאחר לי במשכורת. שאלתי היא כזאת לאחר קצת בירורים באינטרנט הבנתי שאני אמור לקבל ממנו מכתב פיטורים ועוד כמה דברים אשמח לדעת מהם זוכויותי בתור עובד שפוטר ומה מגיע לי. חשוב לציין שאני עובד שעתי במשמרות.
    ובנוסף אשמח לדעת בנושא דמי החגים למיטב הבנתי לאחר 3 חודשים אמורים לקבל דמי חגים האם זה רשות או חובה מבחינת המעביד?

    • פיטורים ללא מתן הודעה מוקדמת
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 13/11/2017 08:14

      סהר בוקר טוב,
      מקווה שאצליח לעשות לך קצת סדר.
      לאחר עבודה של חצי שנה - אינך זכאי לפ"פ.
      בגלל גילך - שאני משערת פחות מ- 21 אינך זכאי לקרן פנסיה.
      בגין הפיטורים המיידים - אתה זכאי בהחלט לתשלום של חלף הודעה מוקדמת - בעקרון על כל חודש עבודה - יום אחד. וכן לתשלום פדיון ימי חופשה - החישוב צריך לעשות לפי הוותק ואחוזי מרשתך.
      דמי חגים - הינך זכאי לדמי חגים לאחר 3 חודשי עבודה באם עבדת יום לפני ויום אחרי החג.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • גיל 21
        סהר גלימידי | 13/11/2017 08:22

        התחלתי לעבוד לפני גיל 21 אך במהלך העבודה היה לי יום הולדת 21 אני זכאי לקרן פנסיה?

        • שימוע
          סהר גלימידי | 13/11/2017 08:31

          סליחה על פיצול השאלות לפי מה שהבנתי היה אמור להיות לי גם כן שימוע אך לא היה ולא נברא דבר כזה..
          תודה רבה על העזרה

          • שימוע - חובת המעסיק לבצע
            עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 14/11/2017 08:22

            עקרונית נכון, לפני פיטורים או כל שינוי בתנאי העבודה המעסיק צריך לעשות לעובד שימוע. עם זאת, לאור העובדה כי הוותק שלך היה חצי שנה בלבד, עבדת משרה חלקית (כך הבנתי), לא הייתי משיתה את כל תביעתי על סעד זה בלבד.

            בברכה,

            עדי אורן פריאנטי, עו"ד
            מנהלת פורום דיני עבודה

            שדרות ירושלים 18, אשדוד.
            טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

        • זכאות לפנסיה
          עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 14/11/2017 08:20

          החל מגיל 21 אתה בהחלט זכאי לפנסיה לאחר 6 חודשי וותק.
          בברכה,

          עדי אורן פריאנטי, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          שדרות ירושלים 18, אשדוד.
          טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com