הרעת תנאים

  • הרעת תנאים
    איציק | 12/11/2017 21:33

    היי שלום רב..
    אני עובד 5 שנים במשכורת חודשית ללא הסכם עבודה כמנהל מחסן במחסן לא ממוחשב. היה לי תקופה ארוכה עוזר במחסן במשרה מלאה. בשנה האחרונה החליפו אותו בעובד שבא רק לכמה שעות אחדות ועוזר, ובשבועיים האחרונים הוא כמעט ולא מגיע ( באישור המעסיק ) וכנראה גם יעזוב כשלא יגיע במקומו עובד אחר. האם מדובר בהרעת תנאים שבגינה אפשר להתפטר כדין מפוטר? ההרגשה שלי שבהדרגה הפכתי ממנהל לעובד רגיל..
    השאלה השניה היא, אם אני מתפטר כדין מפוטר בגלל הרעת תנאים או נסיבות בהן לא ניתן לצפות מהעובד שימשיך בעבודתו, והמעסיק משלם לי פיצויים , בפני איזה גוף צריך להוכיח , אם בכלל , את הנסיבות כדי לקבל דמי אבטלה..?
    תודה רבה:)

    • הרעת תנאים
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 13/11/2017 08:18

      איציק בוקר טוב,
      ראשית לגבי דמי אבטלה - ברגע שיש ברשותך מכתב פיטורים - אינך צריך להוכיח יותר דבר.
      שנית - אני לא בטוחה שצמצומים לגורמים לעובד לשאת בנטל גדול יותר מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה - לא כזו שמאפשרת לעובד להתפטר בדין מפוטר.
      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • מכתב התפטרות
        איציק | 14/11/2017 21:03

        רק לחדד, שוב...המכתב הוא מכתב התפטרות בדין מפוטר..לא פיטורים ..