מס רכישה על דירה שנייה

  • דירה שנייה
    שמעון עטון | 06/11/2017 14:24

    שלום קניתי דירה (משפר דיור),יש לי דירה שאני צריך למכור תוך שנתיים,במידה ואני מחליט להשאיר את הדירה מה עליי לעשות ?כמו כן על איזה דירה אני ישלם את המס האם על הדירה שהחלטתי להשאיר אך לא לגור ושתהיה להשקעה,כמו כן כיצדמחושב המס,

    • מס רכישה על דירה שנייה
      עו"ד אלעד וייסטוך | 12/11/2017 12:35

      שמעון שלום,

      במידה והצהרת שתמכור את הדירה הקיימת ולא תעשה כן, הדירה שקנית תחוייב במס רכישה לפי מדרגות דירה שנייה.

      בנוסף לסכום מס הרכישה יתווסף תשלום הצמדה וריבית מיום הרכישה ועד לתשלום בפועל.

      אני מציע שתפנה לעו"ד שליווה אותך ברכישת הדירה על מנת שיתקן את ההצהרה על הרכישה למיסוי מקרקעין, כדי לצמצם ככל הניתן את הריבית וההצמדה.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

      • דירה שנייה
        שמעון עטון | 12/11/2017 13:00

        אם אני מוכר דירה לאמא שלי זה כמו כל מכירה לכל דבר?אני יכול למכור לה באיזה מחיר שאני רוצה אפילו מתחת למה שמקובל בשוק

        • מענה
          עו"ד אלעד וייסטוך | 12/11/2017 13:43

          אתה יכול למכור לאמא שלך כמו כל מכירה וגם העברה ללא תמורה נחשבת מכירה לעניין מס הרכישה כי בפועל הדירה עוברת על שמה.

          כדאי להתייעץ עם עו"ד על השלכות המיסוי.

          בברכה,

          אלעד וייסטוך, עו"ד
          מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

          השילוח 4, פתח תקווה
          טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

          • דירה שנייה
            שמעון עטון | 12/11/2017 13:56

            מה הכוונה לגבי מס רכישה עם מדובר בדירה  שאין לגביה מס רכישה שווה 1.4 מליון והיא תהווה דירה שנייה לאמי אבל היא מתכוונת למכור את הדירה  שלה,ובמידה ותחליט להשאיר אותה ואני נותן לא כמתנה האם תשלם מס?ואם כמה ומה החישוב

            • המשך
              עו"ד אלעד וייסטוך | 12/11/2017 14:02

              מס רכישה על העברה להורה הוא 1/3 מהמס הרגיל שהיה משולם על אותה דירה. בהתאם מס רכישה על דירה שנייה יהיה 8% משווי הדירה כפול שליש.

              בברכה,

              אלעד וייסטוך, עו"ד
              מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

              השילוח 4, פתח תקווה
              טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

              • דירה שנייה
                שמעון עטון | 12/11/2017 14:18

                אם הבנתי כלומר אם הדירה שווה מליון היא תשלם קרוב ל26,400 שח במקום 80,000 ?ובמידה והיא תמכור את הדירה שלה תוך שנתיים היא לא תשלם בכלל מס נכון?

              • דירה שנייה
                שמעון עטון | 12/11/2017 14:30

                אם הבנתי כלומר אם הדירה שווה מליון היא תשלם קרוב ל26,400 שח במקום 80,000 ?ובמידה והיא תמכור את הדירה שלה תוך שנתיים היא לא תשלם בכלל מס נכון?

                • המשך
                  עו"ד אלעד וייסטוך | 12/11/2017 14:39

                  נכון. עליה להצהיר כי תמכור תוך 18 חודש את הדירה הקיימת

                  בברכה,

                  אלעד וייסטוך, עו"ד
                  מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

                  השילוח 4, פתח תקווה
                  טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

                  • דירה שנייה
                    שמעון עטון | 12/11/2017 14:42

                    זה לא 24 חודש למכירת דירה?

                  • דירה שנייה
                    שמעון עטון | 12/11/2017 14:47

                    זה לא 24 חודש למכירת דירה?