קבילות הקלטה של צעקות שכנים

  • הקלטה לצורך הוכחה לקראת תביעה
    נמרוד | 12/11/2017 10:25

    האם הקלטה של שכנים שנשמעים בדירות הסמוכות בברור בשעת לילה באמצע הלילה,  מתוך הדירות. אפשר לעשות בהן שימוש לצורך התראה לפני תביעה בפני בעל הדירה? או רק בהוכחות בתביעה עצמה? אם בכלל. המטרד נמדך שעות בלילה צרחות אימים טירוף באמצע הלילה בכי. שמספרים על זה אז בעל הדירה לא מעוניין להתייחס. הבעיה זה שזה הקלטה גבולית לא? מה לגבי הקלטה של הרעש דרך המרפסת במרחב ציבורי שכל השכנים יכולים לשמוע? זה חוקי לגמרי לא? וגם ניתן להעבירו לשכנים נכון?

    • קבילות הקלטה של צעקות שכנים
      עופר בן אברהם | 12/11/2017 19:44

      ככלל (שיש לו כמה חריגים), הקלטת אדם בלי ידיעתו אסורה, אלא אם כן היא נעשית על ידי אחד הצדדים לשיחה, או בהסכמתו על ידי צד שלישי, ובכפוף לסייג שבסעיף 3 לחוק האזנת סתר:
      "האזנה לשיחה והקלטתה, אף שהן נעשות בהסכמת אחד מבעלי השיחה - אסורות, ודינן כדין האזנת סתר, אם נעשו למטרת ביצוע עבירה או מעשה נזק, או למטרת גילוי דברים שבינו לבינה והם מצנעת האישות ושלא לצורך הליך משפטי בין בני זוג".
      על כן, לכאורה, הקלטת השכנים בלי ידיעתם אסורה.
      אולם לדעתי, מי שמדבר בקול רם, קל וחומר מי שצועק, ובייחוד בשעות הלילה, לא רק משתף מרצונו את השכנים באותן "שיחות", אלא אף כופה אותן עליהם נגד רצונם. במקרה כזה יש לראות את השכנים כצדדים לשיחות (אם בכלל ייחשבו אותן צעקות לשיחות), גם אם צדדים סבילים. ואם כן, כל אחד מהם רשאי להקליט את אותן צעקות ודיבורים רמים, ואין זו האזנת סתר אסורה, במיוחד אם המטרה כשרה: הגשת ההקלטות כראיה לבית משפט. ואם ההקלטות קבילות, ממילא מותר גם לצרפן כנספחים למכתב התראה.