ניהול הליך משפטי בענייני גירושין

  • שאלות לגבי הליך גרושין
    רונן לוי | 11/11/2017 15:32

    שלום.
    יש לי מספר שאלות לגבי הגירושין.
    שמי רונן ואני נשוי+2 (ילד בן 3 ויש בן 6).
    לפני חצי שנה חוויתי בגידה מצד אישתי ויש לי הוכחות כולל הודאה שלה בבגידה. מאז היינו בטיפולים זוגיים שלא הועילו וקיבלתי החלטה שאני רוצה להתגרש ממנה למרות שהיא לא ממש מסכימה.
    1. האם אפשרי ללכת לרבנות לבד ולפתוח תיק מהסיבה של בגידה ? והאם כדאי אחרי זה ללכת לעורך דין או לפני ?
    2. הילד הגדול שלי בפברואר בקרוב בן 6 וממה שאני הבנתי יש חלוקת מזונות שווה בן שני הצדדים לפי החוק החדש  כשהילד בן 6 ומעלה- אז האם כדאי לי לחכות עד פברואר ואז כשהוא יהיה בן 6 אז ללכת לרבנות ?
    3. כמה פלוס מינוס אני אצטרך לשלם מזונות על ילד בן 3 + ילד בן 6 (שעליו יש חלוקת מזונות שווה לפי החוק החדש) כאשר המשכורת שלי היא 7500 נטו! והמשכורת של האישה 6500 נטו! ויתקיימו הסדרי ראיה (וממה שאני יודע בגין בגידה שלה, אני לא אצטרך לשלם לה מזונות אישה ואת הכתובה) ??
    4. יש לי עוד מלפני החתונה בית על שמי ( הריהוט של הבית נקנה אחרי החתונה מהכסף המשותף) ועוד כמה מאות אלפי שקלים שנותרו בחשבון שנשאר על שמי בלבד. האם גם הנכס והכסף יחולק חצי חצי למרות הכל ?
    סורי על כל השאלות. אני פשוט רוצה להגיע הכי מוכן שאפשר.
    תודה.

    • ניהול הליך משפטי בענייני גירושין
      עו"ד מיקי חשמונאי | 13/11/2017 17:10

      רונן שלום,

      שאלותיך מקיפות ונוגעות לאסטרטגיה שלמה של ניהול הליך גירושין.
      לצערי לא ניתן להשיב על כך, במסגרת הפורום, שנועד לתת מענה נקודתי ולא ייעוץ משפטי כולל.
      פנה לעו״ד המתמחה בתחום דיני משפחה ואם אינך מסוגל לממן ייצוג, בדוק את זכאותך לייצוג ע״ח המדינה, מטעם הסיוע המשפטי, של משרד המשפטים.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il