חידוש רישיון

  • חידוש רשיון נהיגה שפג לפני כשנה וחצי
    אלון | 10/11/2017 19:11

    שלום, רשיון הנהיגה שלי פג לפני כשנה וחצי.  לדאבוני לא שמתי לב וגם לא קיבלתי הודעה לכתובת שאני מתגורר בה כיום כי ברשיון רשומה כתובת אחרת. האם אני יכול לחדש את רשיון הנהיגה שלי עכשיו? האם עלולה להיות בעיה כלשהיא או צעדים כלשהם שאדרש לעשות,  כמו תיאוריה או טסט מחדש? תודה.

    • חידוש רישיון
      יעקבי | 11/11/2017 06:57

      שלום אלון,
      יתכן שרשות הרישוי תדרוש ממך לעבור מבחן תיאוריה.
      זו אחת הסיבות מדוע צריך לדווח על שינוי כתובת.
      מעבר לכך יש לבדוק אם אי חידוש הרישיון נבע מריבוי נקודות, דרישה לעבור קורס נהיגה נכונה או עיקול.

      • תודה על התשובה. האם תקנה 172א לא בוטלה?
        אלון | 11/11/2017 11:03

        קראתי איפשהוא וגם בתשובות באתר פה שהתקנה הזו בוטלה ובהתאם הצורך לעשות תיאוריה וטסט במקרה של אי חידוש רשיון.  זאת עד לתקופה של 10 שנים מהרגע שהרשיון פג. הלא כן?

        • רישיון נהיגה פקע
          יעקבי | 11/11/2017 21:24

          שלום אלון,
          אכן צודק. תקנה 172(א) בוטלה.
          עד כמה שביררתי רשות הרישוי תדרוש מעבר מבחן תיאוריה כתנאי לחידוש רישיון הנהיגה שפג תוקפו מעל שנתיים.