כיסוי הלוואה

  • כיצד לנהוג כאשר לא כובדה הוראת קבע לחשבוני
    נורית אשרי | 04/11/2017 19:28

    שלום רב,
    לקחתי הלוואה לבן זוג שהסדיר הוראת קבע לחשבוני בגובה החזר החודשי של ההלוואה.
    יחסינו הסתיימו לפני עשרה חודשים והוראת הקבע פעלה באופן סדיר.
     החודש הבחנתי כי הוראת הקבע לא הועברה לחשבון, ידוע לי כי האדם נתון בקשיים כלכליים.

    סכום ההלוואה שנותר לפרעון עומד על 4000 בסך הכל, 7 תשלומים.

    מהי הדרך הזולה והמהירה ביותר לקבל את כספי בחזרה?

    • כיסוי הלוואה
      עו"ד אריאל שוורץ | 07/11/2017 23:55

      נורית שלום,

      במידה ורק הבן הזוג לשעבר בלבד חתום על מסמכי ההלוואה הבנק לא יכול לנקוט הליכים מולך (ככל שלא חתמת ערבות וכיו"ב).
      באפשרותך להגיש תביעה כנגד בן זוגך לשעבר ובמסגרת תביעה זו יפסק כי אינך חבה בסכום וכי עליו להשיב לך את גובה ההלוואה.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      פנחס ספיר 8, נס ציונה
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com

      • החזר הוראת קבע
        נורית אשרי | 08/11/2017 05:20

        הוא לא חתום על ההלוואה מול הבנק, כי לא הייתה לו אפשרות לקבל הלוואה.
        אני חתומה על ההלוואה בלבד.
        הבנק אינו מדאיג אותי. באופן עקרוני אני רוצה לקבל את כל התשלומים שהוא חייב ולא לתת לו שקל מתנה.
        האם ניתן לפנות לתביעות קטנות בשל נושא זה?

        • ככל ויש עילה ההליך הנכון זה בית משפט לענייני משפחה  לת
          משה | 08/11/2017 13:33