כפל תשלום מזונות

  • תשלום מזונות מביטוח לאומי ללא הודעה מוקדמת לחייב
    אור נץ | 07/11/2017 07:50

    שלום רב.
    שילמתי לבת זוגתי לשעבר דמי מזונות באופן ישיר. לפני כשנה קבלתי מביטוח לאומי דרישה לתשלום דרך ההוצאה לפועל שהם תובעים אותי על הסכומים ששולמו כל חודש לבת זוגתי לשעבר.
    שאלתי: האם ביטוח לאומי לא היה חייב לזמן אותי לפגישה אתם לפני שהתחיל בתשלומים לבת זוגתי ולהתריע ואו להודיע בפניי שהם מתחילים בתשלום ישיר לבת זוגתי לשעבר?
    בגלל חוסר ידיעתי בת זוגתי לשעבר התחילה לקבל תשלום מביטוח לאומי ובמקביל ממני באופן ישיר כך נוצר מצב של תשלום כפול, ממני ומביטוח לאומי במקביל.

    תודה.
    אור.

    • כפל תשלום מזונות
      אורנה | 07/11/2017 14:32

      שלום לך,

      יש להעביר בהקדם לביטוח לאומי, אישורים על העברת תשלום המזונות מידי חודש על התקופה המקבילה.

      בנושא שאלתך בקשר להוצאה לפועל, תוכל לבדוק בפורום הוצאה לפועל באתר.

      בברכה.

    • שאלה חוזרת לגבי תשלום מזונות לביטוח לאומי.
      אור | 07/11/2017 18:37

      שלום שוב.
      הבעיה היא שביטוח לאומי העביר לי תביעה דרך ההוצאה לפועל. לכן הנני שואל האם ביטוח לאומי לא היה חייב לפני שהתחיל לשלם לבת זוגתי לשעבר ליידע אותי בנושא ולזמן אותי לפגישה לצורך הבהרת התחלת נושא התשלומים שהם עומדים להעביר לבת זוגתי.
      תודה.
      אור

      • כפל תשלומים
        אורנה | 07/11/2017 20:42

        אבדוק את הסוגיה בביטוח לאומי ואעלה כאן מענה לכשאקבלו.

        במידת הצורך, יהיו לך ההוכחות לתשלום על ידיך?

        בברכה.

        • כפל תשלומים בביטוח לאומי.
          אור | 07/11/2017 20:47

          שלום רב עו"ד אורנה.
          תודה על תשובתך המהירה. כן יש ביידי את כל האישורים הנדרשים לתשלומים שבצעתי לבת זוגתי לשעבר.
          תודה מקרב לב.
          אור

          • בדיקת הנושא בביטוח לאומי
            אורנה | 07/11/2017 20:52

            חשוב לי לציין שאיני עו"ד,
            אני מסייעת בתחום ביטוח לאומי ומתנדבת בשי"ל (שירות ייעוץ לאזרח).
            יש לי דלת פתוחה לביטוח לאומי, כאשר יש קריאות מצוקה מהשטח.

            מקווה מאוד שיהיו לי תשובות עבורך,
            או הנחיות כיצד לפעול.

            בברכה.

            • סיוע
              משה רזמוביץ | 08/11/2017 13:40

              מלאתי בקשה לסיוע אמרו שיחזרו אלי לקביעת תור בתיק 60579/13לפני חודשיים ולא חזרו אפשר לבדוק איפה ניתקה

              • האם מדובר בלשכה לסיוע משפטי?
                אורנה | 08/11/2017 18:56

                שלום לך,

                ניתן לבדוק ע"י פניה ללשכה לסיוע משפטי, אליה הגשת את הבקשה.

                בברכה

          • כפל תשלום דמי מזונות
            אורנה | 14/11/2017 16:28

            שלום אור,

            ראה להלן המענה שהתקבל עתה מהביטוח הלאומי:

            "ראשית, יש לציין כי בעת אישור תשלום מזונות נשלח מכתב לחייב המפרט את פרטי פסק הדין תשלום המזונות החודשי ויתרת החוב בתיק.

             אנו מביאים לידיעת החייב שקיימת אפשרות לשלם את החוב ישירות למוסד באמצעות הוראת קבע בתוך 60 ימים ממועד ההודעה . והיה ולא תתקבל הוראת קבע  בפרק זמן זה ייפתח תיק בהוצאה לפועל .

            בתום 60 ימים נפתח תיק ועם קליטתו בהוצל"פ נשלחת אליו הודעת אזהרה.

            לעניין התשלום הישיר.

            על החייב להמציא לסניף המטפל אסמכתאות על תשלומי המזונות בפרוט של הסכום ששולם בעבור כל חדש.

            נערכת בדיקה עם הזוכה לעניין תשלומים אלו . והיה ומאשרת את נכונותם, התשלומים  מופחתים  מיתרת החוב של החייב.

            והיה ואינה מאשרת עליו לפנות להוצל"פ לטענת פרעתי.

            במקרה זה על החייב לפעול בהתאם."

            בברכה.

    • שאלה חוזרת לגבי תשלום מזונות לביטוח לאומי.
      אור | 07/11/2017 18:37

      שלום שוב.
      הבעיה היא שביטוח לאומי העביר לי תביעה דרך ההוצאה לפועל. לכן הנני שואל האם ביטוח לאומי לא היה חייב לפני שהתחיל לשלם לבת זוגתי לשעבר ליידע אותי בנושא ולזמן אותי לפגישה לצורך הבהרת התחלת נושא התשלומים שהם עומדים להעביר לבת זוגתי.
      תודה.
      אור

    • שאלה חוזרת לגבי תשלום מזונות לביטוח לאומי.
      אור | 13/11/2017 06:00

      שלום רב.
      שאלתי: האם ביטוח לאומי לא חייב לזמן אותי לפגישה אתם לפני שמתחיל בתשלומח מזונות לבת זוגתי לשעבר ולהתריע ואו לזמן אותי לפגישה, ואו להודיע בפניי שהם מתחילים בתשלום ישיר לבת זוגתי לשעבר כך שלא יווצר כפל תשלום מזונות? תשלום ממני ןתשלום מביטוח לאומי.
      תודה.
      אור.

      • כפל תשלום
        אורנה | 14/11/2017 17:05

        שלום אור,

        שאלתך נרשמה בתגובה לשאלה ראשונה שעלתה,

        כך לא קבלתי עליה תגובה במייל.

        ראה מענה מהיום.

        בברכה.