אדריכל שהגיש תוכנית שיקרית לאישור ועדה

  • אדריכל שהגיש תוכנית שיקרית לאישור ועדה
    יצחק | 05/11/2017 05:56

    שלום רב - שכיני, מזה זמן רוצה לגרום לאטימת חלון בביתי. הוא ניסה להביא לאטימת חלון ע"י פנייה לערכאות והפסיד.לאחרונה הגיש השכן תוכנית תוספת בנייה לביתו כאשר התוכנית למעשה אוטמת את החלון האמור. הוא הגיש תשריט לועדת התיכנון שבו החלון כלל אינו מופיע כאשר למעשה הוא אוטם אותו. החלון קיים - האדריכל שלו שעשה את התיכנון חתם על התשריט בסעיף "תצהיר" כאילו היא נכונה כאשר בתשריט, כאמור, החלון כלל אינו מופיע. במילים אחרות האדריכל והשכן ניסו להטעות את ועדת התיכנון כך שהועדה כלל לא תיהיה מודעת לקיום החלון.איזה צעדים אני יכול לעשות נגד האדריכל שכך התנהג  ?תודה מראש יצחק

    • אדריכל שהגיש תוכנית שיקרית לאישור ועדה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 05/11/2017 14:50

      שלום יצחק,

      ברמה הפרקטית עליך לפעול קודם כל על מנת להפנות את תשומת לב הועדה לתכנון ובניה לשגיאה בתשריט ולמצב העובדתי הנכון.

      עדות שקר, גם אם ניתנה בתצהיר, היא עבירה פלילית שניתן להגיש בגינה תלונה למשטרה. ניתן גם לשקול הגשת תלונה לועדת האתיקה של המהנדסים והאדריכלים.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • תוכנית שיקרית...המשך
        יצחק | 05/11/2017 18:19

        ראשית - תודה רבה על תשובתך.

        אכן שלחתי הודעה בכתב והודעתי גם בע"פ לועדת התיכנון ובניגוד לכל הגיון - וועדת התיכנון המשיכה לדון בתוכנית ואפילו לאשר אותה בניגוד להחלטת וועדת ערר מחוזית - אולי לא תאמיני אבל זה מגובה במסמכים. הוועדה החליטה וחזרה בה וחזרה בה שוב ...כל העיניין כרגע בבירור בוועדת ערר מחוזית.

        ביחס לאדריכל - מחר אגיש תלונה במישטרה - המכתב לוועדת האתיקה כבר מוכן . רק אצלם מחר את המסמכים ואשלח
        שוב - תודה רבה על עצתך
        יצחק