מה חלקם של יורשי האם בדירה הרשומה ע"ש האב בלבד?

  • ירושת נכס שאינו רשום בטאו על שם שני בני הזוג
    נוי | 03/11/2017 09:55

    הורי התחתנו בארץ בשנת 1955. בשנות ה 70רכשו דירה שנרשמה בטאבו על שם אבי בלבד. לפני זמן מה נפטרה אימי. עו"ד של אבי טוען שלי ולאחי אין זכות ירושה בדירה כי היא רשומה רק על שם אבי. האמנם?

    • מה חלקם של יורשי האם בדירה הרשומה ע"ש האב בלבד?
      עו"ד רוית טוב-לי | 06/11/2017 13:49

      נוי, שלום,
      אני משתתפת בצערך על מות אמך.
      ככל שהדירה נרכשה במהלך הנישואין, לאמך ז"ל יש בה מחצית. צריך להגיש תביעה להיקף העיזבון במסגרתה יתבקש בית המשפט להצהיר שמחצית הדירה שייכת לאמך. לאחר מכן, אתה ואחיך יורשים יחד רבע דירה (חצי מהחצי של האם).
      כדאי שתתייעצו עם עו"ד מומחה שכן אלו סוגיות מורכבות.
      בהצלחה,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il