חלוקת רכוש בעת גירושין

  • חלוקת רכוש בעת גירושין
    אילנית שדה | 31/10/2017 13:27

    שלום רב, לאחר כ 21 שנות נישואין החלטתי להתגרש. לפני כשש שנים חמי נתן לנו קרקע במתנה באמצעות חוזה מתנה שאני ובעלי חתומים עליה כדת וכדין. הקרקע טרם הועברה בטאבו על שמינו. על קרקע זו בנינו בית שנבנה ממשכנתא שאני ובעלי חתומים עליה. במידה והבית ימכר,  עקב הגירושין, האם נצטרך להשיב לחמי את שווי הערך הכספי של הקרקע? תודה על המענה.

    • חלוקת רכוש בעת גירושין
      עו"ד רוית טוב-לי | 01/11/2017 15:37

      אילנית, שלום,
      קשה לומר. אני ממליצה לך להיוועץ עם עורך דין. ככלל, אם יש חוזה מתנה, חזקה שהקרקע ניתנה במתנה ועל הטוען אחרת נטל ההוכחה. חשוב מדוע השטח לא נרשם. האם יש עיכוב טכני? האם נרשמתם כבעלי הזכויות במינהל או בחברה המשכנת?
      מכל מקום, לא כדאי לבצע פעולות מבלי להתייעץ עם עורך דין מומחה.
      בהצלחה בדרכך החדשה,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • חוזה מתנה
        אילנית שדה | 01/11/2017 16:17

        אינני יודעת מדוע עד כה לא הקרקע לא הועברה בטאבו על שמנו, הבנק ביקש לראות חוזה מתנה שאני ובן זוגי נהייה חתומים עליו בתמורה לקבלת ההלוואה, הנכס עצמו משועבד לטובת הבנק..

      • המשך..
        אילנית שדה | 01/11/2017 16:22

        היי, תודה על המענה! אינני יודעת מדוע הקרקע לא הועברה על שמנו בטאבו. הבנק, ביקש לראות חוזה מתנה שבו אני ובן זוגי חתומים, טרם נתינת ההלוואה על ידם לצורך בניית הבית..כך שהנכס משועבד לבנק..