מענה

  • שאלה
    רחל מחיפה | 31/10/2017 14:53

    שלום,
    הגרוש שלי לא משלם מזונות, בניגוד להסכם שקיבל תוקף של פסק דין.
    האם זה סוג של הליך שלגביו צריך להגיש בקשה ליישוב סכסוך?
    אני שואלת משום שמבחינתי אין כל סכסוך שצריך לפתור. היה סכסוך עד לשלב שבו ניתן פסק דין.

    תודה, ממתינה לתשובה.

    • מענה
      מתמחה | 31/10/2017 19:24

      היי, בתביעה על מזונות אין צורך להשיג יישוב סכסוך ויש לפנות להוצאה לפועל עם פס"ד למימוש הזכות למזונות המגיע לך. בשורות טובות.

      • תודה, אבל החייב פנה להליך ישוב סכסוך
        רחל | 31/10/2017 20:36

        לא אני. ולכן אני שואלת האם במקרה כזה יש סכסוך, שצריך ליישב אותו?

    • גביה
      עו"ד רוית טוב-לי | 01/11/2017 15:38

      הי רחל,
      לא צריך להגיש בקשה ליישוב סכסוך. צריך להגיש את פסק הדין לגביה באמצעות לשכת ההוצאה לפועל.
      בהצלחה,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • תודה, אך אבקש לקרוא שוב את השאלה
        רחל מחיפה | 01/11/2017 15:53

        שלום, לך

        לא אני הגשתי בקשה ליישוב סכסוך, אלא עשיתי כפי שאמרת לי. פתחתי תיק בלשכת ההוצאה לפועל.
        מי שהגיש בקשה ליישוב סכסוך הוא הגרוש שלי. זה שאינו משלם מזונות למרות ההסכם, למרות פסק הדין ולמרות תיק ההוצאה לפועל.

        ושאלתי היא האם זה סוג הסכסוך, שניתן להגיש בעניינו בקשה ליישוב סכסוך. שהרי אין ביני לבין הגרוש שלי כל סכסוך הנוגע לגובה המזונות וכיו"ב.
        הוא פשוט מפר פסק דין. האם במקרה כזה הוא רשאי וזכאי להגיש בקשה ליישוב סכסוך, שמבחינתי כלל לא קיים?
        האם החוק ליישוב סכסוך במשפחה חל על מקרה בו הגרוש לא משלם מזונות ופותח הליך ליישוב סכסוך?
        ושוב תודה!

        • פתיחת בקשה לישוב סכסוך ותביעת חוב מזונות
          עו"ד מיקי חשמונאי | 06/11/2017 14:58

          רחל שלום,

          זכותך לפתוח תיק הוצל"פ, לגבות את המגיע לך, בהתאם להוראות הסכם הגירושין, שקיבל תוקף פס"ד, עומדת בפני עצמה ואינה קשורה לבקשה לישוב סכסוך, שהגרוש הגיש.
          כל עוד אין עיכוב הליכים, זכותך לפעול נגדו במסגרת הוצל"פ, לגביית החוב.
          אם הוא הגיש בקשה לישוב סכסוך, יהא עליו להגיד, בפגישה הראשונה ביחידת הסיוע, באיזה עניין הוא רוצה "ליישב את הסכסוך", כאשר היווצרות החוב, בוודאי שאינה עילה לניהול הליך ישוב סכסוך.
          אם כוונתו לנסות להקטין את המזונות, מכל סיבה שהיא, יש לבדוק לגופו של עניין, האם אכן יש לו עילה להגשת תביעה כזו.
          אני מאוד ממליצה שלכל המאוחר לאחר הפגישה הראשונה ביחידת הסיוע, תפני לייעוץ אישי, אצל עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה, כדי לבדוק כיצד עליך לנהוג.
          (אמנם לדעתי עדיף לקבל ייעוץ לפני הפגישה הראשונה, אך אם תבחרי לא לעשות כן, חשוב להיוועץ לאחר אותה פגישה ולפני הפגישה הבאה, ככל שתהיה כזו).

          בברכה,

          מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
          מנהלת פורום דיני משפחה

          מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
          רח' נחום חת 5, חיפה
          טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

    • יש לפתוח תיק הוצל"פ - מזונות, לגביית הסכום שנקבע
      עו"ד מיקי חשמונאי | 06/11/2017 14:46

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il