התנגדות לצוואה

  • נישול מירושה ע"י אב שנטש בילדות
    טל | 31/10/2017 10:27

    אבי שנטש כשהייתי ילדה בת 7(ויש הוכחות בבית משפט לכך שהוא נטש ולא ההיפך כי נאלץ להודות בכך בבית המשפט בעבר) ניפטר לאחרונה. לא היה קשר מאז שנטש למעט תביעת מזונות שלי בתקופת הצבא שלאחר שנאלץ להודות בבית המשפט שאינו רוצה קשר עמי סגר בפשרה על סכום של 10000 שח. בצוואה שערך בשנים קודמות הוריש שקל אחד הן לי והן לילדה נוספת מנישואים ראשונים ואת השאר העביר לאשתו הנוכחית ולשתי בנותיו מנשואים שלישים. בניספח שערך השנה לפני שנפטר ערך שינוי עבור ביתו מנשואים קודמים במקום שקל אחד 20000 שח ואני לא הוזכרתי כלל בנספח. כל כל שאר רכושו עבר לאשתו הנוכחית ולילדותיו מהנישואים הנוכחיים. האם יש מה לעשות בנדון?

    • התנגדות לצוואה
      עו"ד רוית טוב-לי | 01/11/2017 15:33

      טל, שלום,
      אני מצטערת לשמוע שכך נהג אביך.
      ביכולתך להגיש התנגדות לצוואתו, אך רק ברשימה סגורה של עילות הקבועות בחוק - זיוף, השפעה בלתי הוגנת, מעורבות בעריכה, או אי כשירות. העובדה שאביך לא רצה להיות בקשר איתך מחזקת את ההנחה שהתכוון שלא להוריש לך דבר.
      תתרכזי במה שיש לך. התנגדות לצוואה לא תשיב את אביך או תגרום לכך שירצה בקשר עמך. לא הייתי נכנסת ביודעין להליך יקר וממושך שסיכוייו אינם טובים.
      בהצלחה רבה,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il