האם מותר לשים מכשיר הקלטה בתיק של הילד?

  • אלימות במשפחתון
    פרטי | 30/10/2017 14:41

    שלום רב,בננו בן פחות משנה, ובתחילת השנה החל ללכת למשפחתון במקום מגורנו.לאחר זמן קצר התחלנו לראות שינויים גדולים בהתנהגותו שעוררו אצלנו חשד למה שקורה לו במהלך היום.שמנו מכשיר הקלטה בתיק שלו, ולאחר ששמענו את ההלטה גילינו שהמטפלת משתמשת באלימות מילולית קשה, ומההקלטה נשמע שלעיתים גם פיזית, ומשאירה את הילדים לבכות במשך שעות מבלי להתייחס אליהם, אך זו הקלטה של יום אחד בלבד ונותר לנו רק לשער מה ארע בשאר הימים.בזמן שהמטפלת משוחחת עם ההורים היא מדברת בנחת ובחיוך, אך מהרגע שהם עוזבים, נשמע שהיא מדברת עם הילדים בכעס ובגסות.כמובן שהוצאנו את בננו מהגן.האם ביצענו עבירה בכך ששמנו את מכשיר ההקלטה, על מנת שנדע אם בננו נפגע במשפחתון?האם ביכולתנו לידע את המטפלת שאנו יודעים על מעשיה?מה ביכולתנו לעשות על מנת למנוע ממנה להמשיך לפגוע בילדים, וכן למנוע מהורים אחרים שלא יודעים על כך, מלשלוח את ילדיהם למשפחתון שלה?

    • האם מותר לשים מכשיר הקלטה בתיק של הילד?
      עו"ד בן קרפל | 02/11/2017 15:57

      שלום רב,

      למרות שהפורום הנ"ל עוסק בסוגיות מכוח חוק איסור לשון הרע, לעיתים עולות סוגיות משפטיות אשר להן תשובה באחד החוקים הקרובים ביותר לחוק איסור לשון הרע קרי חוק הגנת הפרטיות .

      סע' 2 לחוק הגנת הפרטיות קובע מהי פגיעה בפרטיות,
      פגיעה בפרטיות היא בין השאר האזנת סתר (סע' 2(2) לחוק הגנת הפרטיות) ...

      אציין כי המקרה שלכם הוא לא חד משמעי ואני ממליץ לכם בחום לפנות לעורך דין העוסק בתחומי לשון הרע והגנת הפרטיות להמשך ייעוץ.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com