מה לעשות כשהיורשים לא סומכים על מנהל העיזבון

  • מנהל העיזבון סוחט את היורשים
    דינה שמעון | 28/10/2017 18:37

    האם מנהל העיזבון יכול להוציא את הכספי העזבון מהבנק ולחלק ליורשים
    אנחנו לא סומכים על מנהל העיזבון ואנו פוחדים שהוא יוצא את הכסף בעצמו ולא יחלק לנו כמו שרשום בצואה .
     יש צו קיום צואה ומנהל העיזבון
    מסרב לתת לנו להוציא את חלקנו מהבנק
    הבנק מיצידו לא מוכן לשחרר את הכסף בלי חתימת כל היורשים למרות שיש צו קיום צואה

    • מה לעשות כשהיורשים לא סומכים על מנהל העיזבון
      עו"ד מיקי חשמונאי | 30/10/2017 10:06

      דינה שלום,

      1. אם אינכם סומכים על מנהל העיזבון, אתם יכולים לפנות לביהמ"ש בבקשה להחליפו או לבטל את מינויו. נראה במקרה שלכם, עקב אי הסכמות בין היורשים, חשוב שיהיה מנהל עיזבון אחר, גם אם יהיה זה צד ג' ניטרלי.
      2. על פי נהלי הבנקים והדין, הבנק אינו חייב לאפשר ליורשים לקבל את חלקם בכספים המופקדים בבנק, ללא חתימת כל היורשים ובמקרה כזה, אלא על פי צו שיפוטי.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

      • מנהל העיזבון יכול להוציא את הכסף של הירושה מהבנק
        דינה שמעון | 30/10/2017 10:53

        אנחנו פוחדים שמנהל העיזבון יוציא את כספי הירושה ויקח אותם לעצמו
        השאלה שלי היא האם כמנהל העיזבון יש לו היכולת להוציא את הכסף מהבנק .
        האם כמנהל העיזבון הוא מחלק לנו את הכסף או שאנו לוקחים אותו בעצמנו מהבנק?
        האם אנו חייבים לחכות לתאריך פרעון הפקדונו או שאנו יכולים למשוך את חלקנו מהפקדון גם אם הוא סגור לעוד חודשיים.

      • זכויות מנהל העיזבון
        דינה שמעון | 30/10/2017 11:08

        הפחד שלנו כיורשים שמנהל העיזבון יקח את הכסף שיש בבנק לעצמו לאחר שכל היורשים יחתמו בבנק.

        האם מנהל העיזבון שהוא גם אחד היורשים יכול לקחת את כספי הירושה לעצמו מהבנק  או שהחוק מחייב את הבנק לתת לכל אחד את חלקו לפי מה שכתןב בירושה

         כספי הירושה שסגורים בפיקדון
        האם יש חובה לחכות לתאריך  פתיחתם או שיש אפשרו לשלם את הקנס של שבירת החיסכון
        ולקחת את חלקנו
        כמה זמן בערך לוקח תהליך פרוק שותפות של הירושים